Zanimanje turskih turističkih agencija za turističkom ponudom Zagreba i Hrvatske

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Turske putničke agencije i mediji pojačano se posljednjih mjeseci zanimaju za turističkom ponudom Zagreba i Hrvatske, što se potvrdilo i na tek završenom međunarodnom turističkom sajmu u turskom gradu Izmiru, a slijedom tog zanimanja u proljeće iduće godine 20-ak najjačih turskih touroperatera trebalo bi doći u Zagreb, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Osim tog poziva turskim touroperaterima zagrebačka Turistička zajednica odlučila je i dodatnim aktivnostima privući što više turskih posjetitelja u Zagreb.

U tom je smislu sudjelovala i na prošlotjednom turističkom sajmu u Izmiru "Travel Turkey Izmir 2010", gdje je Zagreb bio i međunarodni grad-partner sajma.

U sklopu sajma direktorica TZGZ-a Amelia Tomašević održala je posebnu prezentaciju o povijesti i turističkoj ponudi Zagreba uz promo film "Unforgettable Zagreb", kao i konferenciju za novinare i predstavnike turskih agencija.

Turistička zajednica Zagreba prepoznavši potencijal turskog tržišta tiskala je i brošure o Zagrebu na turskom jeziku, a Zagreb već ima i licenciranog turističkog vodiča za turski jezik.

U vezi turističkih dolazaka i noćenja turskih turista u Zagrebu ove godine iz TZGZ-a kažu da su apsolutne brojke još relativno male, ali da se s tog tržišta bilježe stalni porasti. Tako su u prvih deset mjeseci ove godine s tog tržišta u Zagrebu s blizu pet tisuća turističkih dolazaka i gotovo devet tisuća noćenja ostvareni porasti od 5 i 7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su ti porasti samo u listopadu bili 23 posto u dolascima i 38 posto u noćenjima. (Hina)

Pisane vijesti