Zamjenik Ivičić primio veleposlanicu Egipta.

Slika /arhiva/131209-eg1.jpg

Zamjenik ministra turizma, g. Ratomir Ivičić i pomoćnik ministra, g. Želimir Kramarić održali su danas bilateralni sastanak s veleposlanicom Arapske Republike Egipat, gđom Iman Mohamed Medhat Elfarr i njezinim zamjenikom, g. Amrom Afifijem, na temu intenziviranja turističke suradnje među zemljama. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima poduzimanja konkretnih koraka prema unapređenje suradnje i jačanju turističkog prometa između Hrvatske i Egipta, kako između ministarstava nadležnih za turizam, tako i između predstavnika privatnog turističkog sektora obje države. Okvir za zajedničke aktivnosti pruža Ugovor o turističkoj suradnji, koji su Vlada Republike Hrvatske i Vlada Arapske Republike Egipat potpisale 1997. godine.

Zamjenik ministra turizma, g. Ratomir Ivičić i pomoćnik ministra, g. Želimir Kramarić održali su danas bilateralni sastanak s veleposlanicom Arapske Republike Egipat, gđom Iman Mohamed Medhat Elfarr i njezinim zamjenikom, g. Amrom Afifijem, na temu intenziviranja turističke suradnje među zemljama.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima poduzimanja konkretnih koraka prema unapređenje suradnje i jačanju turističkog prometa između Hrvatske i Egipta, kako između ministarstava nadležnih za turizam, tako i između predstavnika privatnog turističkog sektora obje države. Okvir za zajedničke aktivnosti pruža Ugovor o turističkoj suradnji, koji su Vlada Republike Hrvatske i Vlada Arapske Republike Egipat potpisale 1997. godine.

Zamjenik Ivičić zahvalio je veleposlanici na dolasku te istaknuo kako Hrvatska i Egipat njeguju dobre odnose već niz godina, no da svakako postoji dobri temelji za dodatno jačanje suradnje. Na sastanku je naglašeno i kako Egipat predstavlja emitivno tržište velikog potencijala za Hrvatsku, posebice ako se uzme u obzir činjenica Egipat ima gotovo 80 milijuna stanovnika, od čega je oko 20 milijuna u glavnom gradu Kairu.

Veleposlanica Elfarr istaknula je tom prilikom kako je Hrvatska sve traženija destinacija u Egiptu te kako među stanovništvom kontinuirano raste znanje o našoj zemlji, posebice kao privlačnoj mediteranskoj destinaciji za odmor.