Zajednica obiteljskog smještaja i turizma HGK o cenzusu za ulazak u sustav PDV-a

Slika /arhiva/grbhgk100.gif

Svi poduzetnici, bez obzira na status, pa tako i privatni iznajmljivači koji do kraja tekuće godine ne ostvare primitke veće od 230 tisuća kuna nisu dužni do 15. siječnja iduće godine podnijeti prijavu nadležnoj ispostavi Porezne uprave za ulazak u sustav PDV-a, napominju u svojoj današnjoj objavi iz Zajednice obiteljskog smještaja i turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Pozivajući se pritom na publikaciju "PDV za početnike" koju su Ministarstvo financija i Porezna uprava objavili 21. ožujka ove godine na web stranici www.porezna-uprava.hr, iz HGK kažu da su u toj publikaciji službeno protumačene izmjene Zakona o PDV-u, pa i one vezane za povećanje cenzusa za obavezan ulazak u sustav PDV-a sa dosadašnjih 85 tisuća kuna na 230 tisuća kuna.

Objavom tih tumačenja otklonjene su dileme u pogledu primjene tih izmjena, a što je na terenu stvaralo nedoumice i krive interpretacije, ističe predsjednik HGK-ove Zajednice obiteljskog smještaja i turizama Nedjeljko Pinezić. Vjeruje i da će tako važne informacije od interesa velikog broja malih poduzetnika, koji sami teško dolaze do njih, i dalje biti javno objavljivane i još dostupnije. (Hina)Pisane vijesti