Zagrebačka županija u 2011. za turističke manifestacije 1,2 milijuna kuna

Slika /arhiva/zgb-zu-grb.jpg

Zagrebačka županija od danas do 28. siječnja iduće godine provodi natječaj za dodjelu bespovratnih 1,2 milijuna kuna potpora za organiziranje i održavanje različitih manifestacija u idućoj godini koje potiču razvoj turizma na području te županije.

Time Zagrebačka županija, kako su danas izvijestili, i iduće godine nastavlja s poticanjem i financiranjem programa i projekata koji mogu obogatiti turističku ponudu i pozicioniranje županije kao zanimljive turističke destinacije.
Tekst natječaja za dodjelu tih potpora nalazi se na web stranicama Zagrebačke županije iz koje pozivaju sve zainteresirane potencijalne organizatore manifestacija da se jave na natječaj.

Iz te se županije doznaje i da je spomenutih 1,2 milijuna kuna za oko 200 tisuća kuna više nego su bespovratnih financijskih potpora za manifestacije izdvojili ove godine.

Za razvoj turizma sveukupno Zagrebačka županija ove je godine osigurala više od tri milijuna kuna. Od toga po milijun kuna bilo je za manifestacije i za razvojne projekte, dok je za rad turističkih agencija izdvojeno 300 tisuća kuna, a za educiranje djelatnika u turizmu 60 tisuća kuna. Uz to, Zagrebačka županija ove je godine izdvojila i 700 tisuća kuna za rad županijske Turističke zajednice. (Hina)

Pisane vijesti