Zagreb osvojio priznanje u Hong Kongu, a dodijelio agenciji Hanjin Travel

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Na međunarodnom sajmu 28. International Travel Expo (ITE & MICE), održanom od 11. do 14. lipnja u Hong Kongu, Zagreb je osvojio nagradu vodećeg putnog časopisa U Magazine pod nazivom New Travel Routes Award 2014 - Most Dazzling Journey.

Ukupno je dodijeljeno osam nagrada, a uz Zagreb, nagrade su još primili gradovi:  Kaohsiung (Taiwan), Osaka (Japan) i Seoul (Korea), dok su preostale nagrade bile dodijeljene državama: Guam, Island, Švicarska i Kambodža.

Ovaj hongkonški vodeći turistički magazin postiže golemi uspjeh svojim natjecanjem New Travel Rute Contest te čitateljima otkriva nova odredišta i inovativne putne pravce. Ovogodišnje nove međunarodne rute predstavljene su u tri uzastopna izdanja U Magazine na njihovim stranicama (www.umagazine.com.hk).

Kada je riječ o dalekoistočnim tržištima, od siječnja do svibnja ove godine, Zagreb je posjetilo 36 posto više gostiju iz Hong Konga (1808), 30 posto više iz Kine (5338), 4 posto više gostiju iz Japana (7803), a na prvom su mjestu gosti iz Južne Koreje kojih je došlo gotovo 23.000, što predstavlja porast od čak 257 posto, u odnosu na isto razdoblje lani.

Povodom ovih sjajnih rezultata koje ostvaruje južnokorejsko tržište, predsjednik TZGZ-a, Milan Bandić, dodijelio je jučer u palači Dverce posebno priznanje direktoru agencije Hanjin Travel, Oh Sang Kwonu, za izuzetni doprinos promociji našeg Zagreba na korejskom tržištu te uspješnoj organizaciji čarter letova iz Seoula za Zagreb.Pisane vijesti