Za ruralni turizam do sada isplaćeno 47 milijuna kuna potpora

Slika /arhiva/agenc_placpoljpriraz.JPG

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je za ruralni turizam isplatila više od 47 milijuna kuna potpore, od čega najviše u Istarskoj županiji, izvijestili su u petak iz Agencije.

Napominju i kako je Agencija obavila novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 "Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnost".

Korisniku Vladimiru Sladonji iz Istarske županije isplaćena je 559,1 tisuća kuna za gradnju obiteljske kuće s bazenom za potrebe ruralnog turizma.

S obzirom na lokaciju i razvijeni imidž ruralnog turizma u Istri te visoku međunarodnu potražnju, izgradnja takvog objekta za odmor je najisplativiji vid iskorištenja postojećeg zemljišta, ocjenjuju u Agenciji.

Dodaju da je sveukupno za mjeru 302 do sada isplaćeno više od 47 milijuna kuna potpore, od čega je najviše projekata realizirano u Istarskoj županiji gdje je za 42 projekta ukupno isplaćeno približno 23 milijuna kuna. (Hina)Pisane vijesti