Za agroturizam i poljoprivredu 886 tisuća kuna potpora

Slika /arhiva/kkz-logo-p.jpg

Krapinsko-zagorska županija će s 886 tisuća kuna poduprijeti investicijska ulaganja u poljoprivredu i agroturizam u toj županiji i danas je potpisano 20 ugovora s korisnicima potpora, izvijestili su iz te županije.
Potpore su odobrene slijedom javnih poziva iz listopada prošle godine.

Za investicije u poljoprivredi stiglo je 18 prijava, od kojih je 13 odobreno i vrijednost tih potpora je 602 tisuće kuna.

Za agroturizam je stiglo 10 prijava, a odobreno je sedam projekata i za njih potpore iznose 284 tisuće kuna.

Iz Krapinsko-zagorske županije navode kako su prošle godine s ciljem provođenja mjera ruralnog razvoja objavili 13 javnih poziva i natječaja za razne edukacije u poljoprivredi, promociju i komercijalizaciju tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda, poticanje integrirane i ekološke proizvodnje, poticanje rada poljoprivrednih udruga, za jačanje strojnih prstenova, za potporu pripreme projekata, pa do onih za koje su danas potpisani ugovori - investicijska ulaganja u poljoprivredi i potporu za poboljšanje ugostiteljskih i turističkih usluga u agroturizmu.

Za te je mjere ruralnog razvoja Krapinsko-zagorska županija ukupno dodijelila 1,12 milijuna kuna, a s danas potpisanim ugovorom vrijednost se penje na nešto više od 2 milijuna kuna. (Hina)Pisane vijesti