Vlada olakšava gradnju golf igrališta i kampova

Slika /arhiva/vlada-RH-w.jpg

Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona kojima se olakšava obavljanje gospodarskih djelatnosti, primjerice gradnja golf igrališta i kampova.

Prema Vladinu prijedlogu, šume i šumska zemljišta, koja se prostornim planom proglase građevinskim područjem, izdvajaju se iz šumskogospodarskoga područja Republike Hrvatske danom stupanja na snagu prostornog plana kojim su uključena u građevinsko područje.

Uređuje se i mogućnost gradnje golf igrališta i kampa koji su prostornim planom predviđeni u šumi i šumskom zemljištu s tim da se te površine ne uključuju u građevinsko područje i ostaju u šumskogospodarskom području Republike Hrvatske, a svrha se ostvaruje osnivanjem prava građenja.

Vlada procjenjuje da je danas predloženi model zakonskog uređenja gradnje golf igrališta i kampa u šumi i na šumskom zemljištu u ovom trenutku idealan jer je njime osigurana zaštita šume i šumskog zemljišta uz mogućnost ostvarivanja svrhe predviđene prostornim planom i realizacije investicijskih projekata. (Hina)Pisane vijesti