U turističkim djelatnostima ostvareno 21 posto više prihoda

Slika /arhiva/mint.jpg

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te putničkih agencija i organizatora putovanja, u prva su četiri mjeseca 2014. godine, prema podacima Porezne uprave, iznosili 5,73 milijarde kuna ili 21 posto više nego u istom periodu 2013. godine. „Izuzetno sam zadovoljan s do sada ostvarenim prihodima turističkog sektora, jer su upravo financijski pokazatelji ključno mjerilo uspješnog poslovanja. Rast prihoda u turističkim djelatnostima, posebice u hotelima, kampovima i restoranima, svakako je pozitivan znak predsezone, ali i cjelokupne turističke 2014. godine. Upravo investicije iimaju važnu ulogu o ostvarenju pozitivnih financijskih učinaka te pozivam cijeli turistički sektor da i dalje investira u podizanje kvalitete ponude i usluga u svojim objektima, jer je to pravi put prema još kvalitetnijem i konkurentnijem turizmu“, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te putničkih agencija i organizatora putovanja, u prva su četiri mjeseca 2014. godine, prema podacima Porezne uprave, iznosili 5,73 milijarde kuna ili 21 posto više nego u istom periodu 2013. godine.

„Izuzetno sam zadovoljan s do sada ostvarenim prihodima turističkog sektora, jer su upravo financijski pokazatelji ključno mjerilo uspješnog poslovanja. Rast prihoda u turističkim djelatnostima, posebice u hotelima, kampovima i restoranima, svakako je pozitivan znak predsezone, ali i cjelokupne turističke 2014. godine. Upravo investicije iimaju važnu ulogu o ostvarenju pozitivnih financijskih učinaka te pozivam cijeli turistički sektor da i dalje investira u podizanje kvalitete ponude i usluga u svojim objektima, jer je to pravi put prema još kvalitetnijem i konkurentnijem turizmu“, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Najveći prihod zabilježen je u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima, u kojoj su pravne i fizičke osobe ostvarile ukupno 2,34 milijarde kuna, ili 55 posto više nego lani.

Rast prihoda bilježi se također u odmaralištima i objektima za kraći odmor (+75%), kampovima (+58%), djelatnosti pripreme i usluživanja pića (+9%) i u restoranima (+4%).



Pisane vijesti