U Münchenu saznali "gdje odmor znači više"

Slika /arhiva/101014_PPS-Munch-1.jpg

U samome centru Münchena, u međunarodnom Presse Clubu, u srijedu, 8. listopada 2014. održana je prezentacija pilot projekta Hrvatske turističke zajednice "Hrvatska 365". Četrdesetak predstavnika njemačkih novinara i turoperatora te generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu, Petar Uzorinac, upoznali su 5 od ukupno 22 destinacije koje su odabrane za navedeni projekt.

U uvodnom dijelu predstavljene su glavne značajke ovoga projekta za razvoj atraktivne i konkurentne destinacijske ponude, s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone, koji nudi 6 temeljnih proizvoda: gastro i eno, cikloturizam, kulturni turizam, zdravstveni/wellness turizam, poslovni turizam te pustolovni i sportski turizam.
Nakon toga održane su posebne prezentacije, koje su pripremile PPS destinacije Krk-Crikvenica-Vinodol-Rab, Cresko-lošinjski arhipelag, Dalmatinska zagora, Zelena rivijera i Klaster sjeverozapadne Istre.

Destinaciju Krk-Crikvenica-Vinodol-Rab - "Gdje odmor znači više", prezentirala je Mirela Zelić, a prisustvovali su i voditeljica PPS kluba Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice, Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka, Vladimir Butković, direktor TZG Novog Vinodolskog, Branko Karabaić, direktor TZO Punat te Boris Latinović, direktor TZO Dobrinj. Predstavljena je vrijedna kulturno-povijesna baština ovoga područja, koje karakterizira biološka raznolikost te obuhvaća prekrasnu obalu, otoke, šume i gorje. Zatim su navedene brojne aktivnosti za sportaše i rekreativce (biciklizam, planinarenje, trekking, jogging, paraglajding, jahanje, ribolov na moru i jezeru, ronjenje, jedrenje itd.), gastro-enološka ponuda i manifestacije tijekom posezone, a poseban naglasak stavljen je na manifestacije koje nam slijede tijekom zimskoga razdoblja i predsezone.

Nakon prezentacije za sve je sudionike pripremljena zakuska te su predstavnici PPS destinacija izravno komunicirali s novinarima i potencijalnim poslovnim partnerima. Raznolikost i bogatstvo sadržaja PPS destinacije Krk-Crikvenica-Vinodol-Rab su i ovoga puta izazvali veliko zanimanje, stoga će, bez sumnje, mnogi Nijemci, jedni od tradicionalno najbrojnijih gostiju na ovome području, planirati svoj odmor upravo ovdje, gdje on znači više.Pisane vijesti