U Istri petnaestak tisuća gostiju dočekuje Novu godinu

Slika 31.12.2009

Novogodišnje blagdane u Istri provodi petnaestak tisuća gostiju, uglavnom iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije koji će Novu godinu dočekati u dvadesetak otvorenih hotela, ali i u mnogobrojnim agroturističkim objektima u unutrašnjosti Istarske županije, doznaje se u županijskoj Turističkoj zajednici.

Po podacima istarskih turističkih djelatnika u Puli boravi oko pet tisuća turista, a osim Arenaturistovih hotela "Histria", "Palma" i "Medulin" za blagdane je otvoren i medulinski hotel "Holiday". Svi su hoteli, kako se doznaje, gotovo popunjeni.

Znatan broj gostiju novogodišnje blagdane provodi i u Rovinju u najluksuznijim Maistrinim hotelima "Monte Mulin" i "Eden" te u Umagu u Istraturistovim hotelima.

Od Valamarovih hotela u Istri otvoren je jedino porečki "Valamar Diamant", dok je nekoliko hotela svoja vrata otvorilo i u Vrsaru.

U Istri je otvoren i veliki broj agroturističkih objekata koji će, zahvaljujući autohtonim istarskim specijalitetima, također privući brojne inozemne goste.

"Premda gostiju ima nešto manje nego lani, zadovoljni smo i ovim rezultatima", ističe direktor istarske Turističke zajednice Tomislav Popović dodajući kako su tijekom novogodišnjih blagdana dobro popunjene i male ruralne kuće za odmor u unutrašnjosti Istre.

Istrani će Novu godinu dočekati i na gradskim trgovima u Puli i Poreču uz neizostavni novogodišnji vatromet i bogat zabavno-glazbeni program. (Hina)


Pisane vijesti