U Dubrovniku otvoren novi ured Turističke zajednice

Slika /arhiva/1009-dbk-rujan.jpg

Prigodnom svečanošću i otvaranjem novog ureda dubrovačke gradske Turističke zajednice, večeras je u Dubrovniku završen program obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Novi ured gradske Turističke zajednice smješten na Pilama na samom ulazu u starogradsku jezgru, prostire se na 402 metra četvornih, i u njemu rade četiri turistička informatora u smjenama, svakodnevno od 8 do 22 sata.

Direktorica Turističke zajednice Grada Jelka Tepšić istaknula je kako novouređeni prostori znatno pridonose pružanju što boljih usluga turistima na dubrovačkom području.

Posljednjeg dana Svjetskog dana turizma na Stradunu je upriličena povijesna povorka na čelu s gradskom stražom i ansamblom Fiori Musicali. Tijekom trodnevne proslave upriličena je pak već tradicionalna festa od mušula, čiji je prihod od prodaje namijenjen u humanitarne svrhe, održan je koncert dubrovačkih klapa, a udruga Dubrovački primorski svatovi upriličila je primorsku svadbu uz nastup folklornog ansambla "Linđo".

U Dubrovniku je proteklog vikenda boravilo više od 9,5 tisuća turista što je 26 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a najviše gostiju bilo je iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Španjolske. (Hina)

Pisane vijesti