TZ Dubrovnik: Izvrsni rezultati privatnog smještaja

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

Privatni smještaj na području grada Dubrovnika u zadnjih je pet godina porastao za 48 posto, u tom je razdoblju grad je dobio novih 4000 postelja, dok je samo u prvih šest mjeseci ove godine registrirano 1200 novih kreveta u privatnom smještaju.

Istaknuto je to na današnjoj konferenciji za novinare dubrovačke Turističke zajednice na kojoj su predstavljeni rezultati privatnog smještaja na području grada Dubrovnika i novi on line proizvod TZ-a - facebook aplikacija za privatne iznajmljivače.

U strukturi smještajnih kapaciteta na području grada Dubrovnika privatni smještaj čini 38 posto, hoteli raspolažu s 39 posto kapaciteta, a svi ostali vidovi smještaja imaju udio od 23 posto.

Hotelski smještaj u kapacitetima je u zadnjih pet godina porastao za 9 posto, a privatni smještaj za 48 posto.

Ukupan kapacitet privatnog smještaja u Dubrovniku je 11.930 postelja od čega je 72 posto u rangu tri zvjezdice, rekla je direktorica dubrovačke TZ-a Romana Vlašić.

Uspoređujući rezultate iz protekle dvije godine, 2011. i 2012., kad su u pitanju ostvarena noćenja privatni smještaj bilježi rast za 56,8 posto. U prvih šest mjeseci ove godine u privatnom smještaju povećan je broj turističkih dolazaka za 58,5 posto, a noćenja za 50 posto.

Dubrovački gradonačelnik i predsjednik TZ-a Andro Vlahušić napomenuo je kako privatni smještaj prije četiri godine nije imao značajniju ulogu u ukupnoj smještajnoj ponudi grada Dubrovnika, no u proteklom razdoblju načinjen je veliki iskorak koji je rezultirao današnjim ostvarenjima, čime dubrovačke obitelji postaju jedan od glavnih nositelja turističke smještajne ponude.

Idućih godina Dubrovnik očekuje velike investicijske zahvate, od realizacije projekta golf parka na Srđ do značajnijih ulaganja hotelijera u njihove objekte uz daljnji iskorak i privatnog smještaj, a sve to donijet će novu kvalitetu turističke ponude grada Dubrovnika, kazao je Vlahušić. (Hina)Pisane vijesti