Turistički novinari Brazila proglasili Hrvatsku najboljom destinacijom

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

Žiri Udruženja brazilskih turističkih novinara (ABRAJET) proglasio je Hrvatsku najboljom međunarodnom destinacijom za turiste iz Brazila, dodijelivši joj priznanje u sklopu godišnjih nagrada „Os Dez Mais do Turismo” (Najboljih deset turizma).

Ova se nagrada smatra najvećim i najvažnijim turističkim priznanjem u Brazilu, a već 28 godina dodjeljuje je Brazil Travel News, medijska grupacija pod čijim se krovom nalazi nekoliko vodećih brazilskih turističkih časopisa i televizijskih emisija.

Prilikom odabira najbolje međunarodne destinacije, novinari ne biraju između već nominiranih zemalja, nego u konkurenciju ravnopravno ulaze sve zemlje svijeta, a proteklih je godina ovo priznanje uručeno tradicionalno popularnim odredištima za goste iz Brazila, poput Orlanda, Velike Britanije i Floride.

Nagrada će biti dodijeljena na posebnoj svečanosti 7. svibnja ove godine u Sao Paolu. Ovo važno priznanje još je jedna potvrda rastuće popularnosti Hrvatske među brazilskim turoperatorima i turističkim novinarima, koji su veliki interes za Hrvatsku iskazali u proteklih nekoliko godina i prilikom sudjelovanja na posebnim poslovnim radionicama „Buy Croatia“ u organizaciji Hrvatske turističke zajednice. Poslovne radionice bile su upotpunjene i studijskim putovanjem novinara i agenata, a njihov rezultat bilo je i održavanje skupštine južnoameričkog turoperatora „Europamundo“ u listopadu 2011. godine u Zagrebu.

O atraktivnosti Hrvatske kao turističke destinacije svjedoči i stalni rast broja posjetitelja i broja noćenja s tržišta Brazila u proteklih nekoliko godina. Tako je u 2011. broj dolazaka brazilskih turista porastao  za 56, dok je broj noćenja porastao za 59 posto. Trend rasta nastavljen je i u prošloj godini, kada je u odnosu na 2011. Hrvatsku posjetilo 44 posto više turista, koji su ukupno ostvarili 31 posto više noćenja.

Priznanje prati i pojačana medijska promidžba unutar programa grupacije Brazil Travel News u narednih nekoliko mjeseci, čime će Hrvatsku upoznati još veći broj turoperatora, agenata i drugih članova industrije, kao i samih turista.

Kao jedan od najvećih turističkih medijskih sadržaja grupacije Brazil Travel News ističe se tjedna emisija TV Travel News, koju prati više od 6 milijuna Brazilaca. Od ostalih medija tu je Brazil Travel News Magazine, mjesečnik posvećen destinacijama, koji se distribuira i članovima industrije i turistima, kvartalni časopis Trading te godišnji časopis Lua de Mel posvećen destinacijama za provod medenog mjeseca.Pisane vijesti