Tematska poslovna radionica Buy Croatia o zdravstvenom turizmu na Kvarneru

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera na Kvarneru će od 25. do 28. rujna na studijskom putovanju boraviti specijalizirani strani agenti, predstavnici turističkih agencija, osiguravajućih društava, medicinskih ustanova i liječničkih praksi s međunarodnim djelovanjem u smislu mobilnosti pacijenata, kao i predstavnik švedskog avioprijevoznika.

Sa zdravstvenom ponudom Kvarnera, njegovom tradicijom i raznovrsnošću zdravstvenog turizma, upoznat će se dvadesetak agenata iz Velike Britanije, Njemačke, Italije, Rusije, Švedske i Finske. Tijekom boravka posjetit će zdravstvene ustanove u Crikvenici, Selcu, Opatiji, Rijeci i Matuljima, dok je za dio sudionika organiziran i obilazak dentalnih klinika u Opatiji i Rijeci. Nakon obilaska, putovanje nastavljaju prema otoku Krku i Malom Lošinju gdje će se upoznati s ponudom zdravstvenog turizma otoka Lošinja i gdje će za njih biti organizirana i tematska večera.

U sklopu studijskog putovanja, 27. rujna u malološinjskome hotelu Bellevue održat će se tematska poslovna radionica Buy Croatia, uz sudjelovanje 22 subjekta iz Hrvatske, među kojima će hotelijeri, turističke agencije, zdravstvene ustanove, klinike, terme, ponuditi pakete turističkih i zdravstvenih usluga, što pridonosi važnosti zdravstvenog turizma, kao jednog od najvažnijih segmenata ponude za produženje turističke sezone.
Kvarner je regija s najdužom tradicijom zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, koja ove godine obilježava 170 godina organiziranog djelovanja, a zdravstveni turizam do danas je ostao komparativna prednost regije. Uprava stoga je i kao jedan od ključnih proizvoda u pilot projektu Hrvatske turističke zajednice u kvarnerskoj regiji istaknut zdravstveni i wellness turizam.

Turistička zajednica Kvarnera od 2013. godine provodi projekt brendiranja zdravstvenog turizma pod nazivom „Kvarner Health and Wellbeing“, te je poslovna radionica Buy Croatia jedna u nizu promidžbenih aktivnosti i odlična prilika za prezentaciju destinacije zdravlja.  Također, u prigodi održavanja radionice Buy Croatia po prvi će se put predstaviti klaster zdravstvenog turizma na Kvarneru u osnivanju, slijedom Strategije razvoja zdravstvene industrije Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2013. do 2020. godine i projekta „Kvarner Health & Wellbeing“. Pisane vijesti