Sunčani Hvar ostvario rast prihoda za 34 posto

Slika /arhiva/hvar-P-FAH-Hc228888.jpg

Prihodi Sunčanog Hvara porasli su u trećem tromjesečju za 34 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 223 milijuna kuna, a još je snažnije porasla dobit, priopćila je u četvrtak ta turistička tvrtka.

Dobit Sunčanog Hvara iz poslovanja iznosila je oko 107 milijuna kuna, što je za 70 milijuna kuna ili 180 posto više nego na kraju trećeg tromjesečja prošle godine.

"Ostvarena dobit potvrđuje ulazak tvrtke u fazu profitabilnog poslovanja, te uspješnu provedbu ambicioznih ciljeva i pozicioniranja u sam vrh hrvatske turističke ponude", navodi se u priopćenju Sunčanog Hvara.

Ističe se kako je ostvareni ukupan rast noćenja za 8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu strukturu gostiju prioritetno čine razvijena tržišta zapadne Europe, skandinavske zemlje, te prekooceanske zemlje, a najbrojniji su gosti iz Velike Britanije i SAD-a, koji ostvaruju 33 posto ukupnih noćenja.

"Poslovni rezultati Sunčanog Hvara d.d. u trećem tromjesečju 2015. dokazuju kako sklapanje predstečajne nagodbe nije bilo samo privremeno, već dugoročno rješenje, čime je osigurana financijska stabilnost kompanije, ojačan tržišni položaj te potaknut daljnji rast i razvoj konkurentnih turističkih proizvoda", zaključuje se u priopćenju tvrtke.

(Hina/FaH)Pisane vijesti