Strukovna udruga belgijskih putničkih agencija za destinaciju ovogodišnjeg kongresa odabrala Istru

Slika /arhiva/UPAV-L.jpg
Strukovna udruga belgijskih putničkih agencija (UPAV) u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom turističkom zajednicom u razdoblju od 5. do 8. listopada održat će svoj ovogodišnji kongres u Istri. 
 
Kongres pod nazivom „Stvorimo zajedno putničku agenciju 2030. godine“ i ove će godine okupiti gotovo 180 sudionika, vodećih aktera u belgijskom turizmu. Osim radnog dijela koji će se održati u hotelu Laguna Parentium, predviđeni su i izleti i aktivnosti po Istri kako bi se sudionici upoznali s bogatom ponudom istarskog i hrvatskog turizma kojeg mnogi od sudionika još nedovoljno dobro poznaju. Tako će sudionici posjetiti Rovinj, Poreč, Grožnjan, Motovun, provozati se biciklima po unutrašnjosti Istre, kušati istarska vina, te sudjelovati na Danima istarskih tartufa u Livadama, u  čijem će lovu neki od njih i sami sudjelovati. Tijekom kongresa održat će se poslovna radionica i radni ručak između oko 150 belgijskih sudionika te 30-tak predstavnika hrvatskih hotelijera i receptivnih putničkih agenata. Cilj poslovne radionice u prvom je redu stvaranje novih poslovnih kontakata između belgijskih putničkih agenata i hrvatskih pružatelja turističkih usluga te upoznavanje s hrvatskim turističkim proizvodom i ponudom općenito. 
 
Odabir Istre kao domaćina ovog kongresa nikako nije slučajan, jer Istra u svojoj ponudi nudi upravo ono što u najvećoj mjeri traže frankofoni gosti, vrhunski gastronomski i enološki doživljaj, prekrasnu i očuvanu prirodu, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu i tradiciju, mogućnost brojnih aktivnosti te bogatu i raznovrsnu ponudu smještaja i sve to na samo 1 300 km od Belgije.
 
UPAV je osnovan davne 1937. godine i zadaće mu se u prvom redu odnose na zaštitu interesa i daljnji razvoj svojih članica. UPAV svojim članicama nudi pravnu podršku i pomoć, organizira obuke, zastupa interese svojih članica pred različitim tijelima vlasti, osigurava bolje uvjete te surađuje s različitim institucijama vezanim za turizam i agencijsko poslovanje. Članstvo u ovoj udruzi u potpunosti je dobrovoljno, a agencije članice specijalizirane su za najrazličitije segmente turističke ponude – od tzv. leisure putovanja preko poslovnih putovanja, organizacije kongresa, agencija specijaliziranih za ticketing, kulturna putovanja ili putovanja autobusom.


Pisane vijesti