ŠPANCIR FEST 2010

Slika /arhiva/10-spancir-cc.jpg

Dvanaestu godinu zaredom, od 20. do 29. kolovoza 2010. godine, ulice, trgovi, palače i perivoji Varaždina proključat će dobrim emocijama i ugostiti sjajne glazbenike, izvrsne predstave, neponovljive ulične zabavljače, mlade kreativne ljude i majstore delicija .

Špancirfest je festival sazdan od ugodne i tople atmosfere Grada te ga zato s punim pravom nazivamo Festivalom dobrih emocija.

Pedesetak koncerata na četiri glazbeno profilirane pozornice u povijesnoj jezgri grada, više od dvadeset predstava za sve uzraste i ukuse, fenomenalni ulični zabavljači i performeri iz čak petnaest zemalja, šest kreativnih radionica za posjetitelje, nebrojeni prodavači slatkih, slanih i tekućih specijaliteta - izbor je velik i raznovrstan; samo treba doći, odabrati i uživati u Varaždinu i dobrim emocijama.

Glazbeni program Špancirfesta održat će se na četiri glazbene pozornice razmještene po povijesnoj jezgri Varaždina, te na ulicama i trgovima, koje će biti ispunjene glazbom uličnih svirača i performerima.

Glavni gradski trg, Trg kralja Tomislava, popularni Korzo ugostit će izvođače zabavne glazbe i laganijih nota.

Pozornica na Trgu Miljenka Stančića rezervirana je za World music scenu uz prstohvat rocka i crossover zvuka. Provjereni izvođači iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Makedonije, Rusije i Srbije, u Varaždin će donijeti zvuke svojih zemalja i kultura te taj, po mnogima najljepši gradski trg, pretvoriti u kozmopolitsko grotlo uživanja.

Najveća festivalska pozornica, ona na Starome gradu, ponovno će biti rezervirana za najveća koncertna događanja. Pop, rock i sve njihove glazbene izvedenice, poznati glazbenici, jedinstveni ambijent i deseci tisuća posjetitelja zadovoljiti će i najzahtjevnije posjetitelje.

Više na:



Najave