Sajam MITT: Ministar turizma Lorencin i zamjenica ruskog ministra kulture Manilova o suradnji u turizmu

Slika /arhiva/MITT2-140319.jpg

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu MITT u Moskvi, ministar turizma Darko Lorencin susreo se s Allom Manilovom, zamjenicom ruskog ministra kulture, koja je nadležna za područje turizma. Lorencin i Manilova razgovarali su o aktivnostima između Hrvatske i Rusije s ciljem uspostavljanja bolje i efikasnije međudržavne suradnje na području turizma. „Rusko tržište za Hrvatsku predstavlja važno i strateško tržište. Ovdje smo radi toga što shvaćamo njegov potencijal i zato što želimo uspostaviti još bolju i efikasniju suradnju. Do prošle smo godine s ruskog tržišta bilježili snažan rast turističkog prometa, a s uvođenjem viza te nekim drugim okolnostima moramo poduzimati dodatne mjere i aktivnosti kako bismo privukli ruske turiste i bili konkurentnija destinacija među ruskim turistima“, rekao je ministar Lorencin. Zamjenica ministra Manilova smatra kako Hrvatska ima sve preduvjete za realizaciju boljih turističkih rezultata s ruskog tržišta.

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu MITT u Moskvi, ministar turizma Darko Lorencin susreo se s Allom Manilovom, zamjenicom ruskog ministra kulture, koja je nadležna za područje turizma. Lorencin i Manilova razgovarali su o aktivnostima između Hrvatske i Rusije s ciljem uspostavljanja bolje i efikasnije međudržavne suradnje na području turizma.

„Rusko tržište za Hrvatsku predstavlja važno i strateško tržište. Ovdje smo radi toga što shvaćamo njegov potencijal i zato što želimo uspostaviti još bolju i efikasniju suradnju. Do prošle smo godine s ruskog tržišta bilježili snažan rast turističkog prometa, a s uvođenjem viza te nekim drugim okolnostima moramo poduzimati dodatne mjere i aktivnosti kako bismo privukli ruske turiste i bili konkurentnija destinacija među ruskim turistima“, rekao je ministar Lorencin.

Zamjenica ministra Manilova smatra kako Hrvatska ima sve preduvjete za realizaciju boljih turističkih rezultata s ruskog tržišta.

„Hrvatska je kao turistička destinacija itekako zanimljiva na ruskom tržištu, a smatram kako najviše prostora za napredak ima u razdobljima pred i posezone. Također, uvjerena sam kako će tješnja suradnja naše dvije zemlje uvelike pridonijeti realizaciji zajedničkih interesa“, rekla je Manilova i dodala kako Rusi najviše traže obiteljski odmor i zdravstveni turizam, te da im je izuzetno bitno gostoprimstvo i usluga na ruskom jeziku.

Ministar Lorencin sastao se i sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanke, Sergejem Gorkovim, s kojim je razgovarao o investicijskim mogućnostima u Republiku Hrvatsku. Ministar je istaknuo kako je Hrvatska vrlo zanimljivo tržište, ne samo za ruske turiste, nego i za ruske investitore, spomenuvši pritom projekt Kupara za koji su interes iskazala i dva ruska investitora. Gorkov se složio s ministrom kako je Hrvatska vrlo zanimljiva ruskim turistima zbog sličnog jezika i kulture, ali i zbog ugodne klime. Dodao je kako Hrvatska, uz pojačane aktivnosti, svakako može konkurirati destinacijama poput Turske.

Sajam MITT održava se od 19. do 22. ožujka, a prošle ga je godine posjetilo više od 37 tisuća posjetitelja, od čega 74 posto turističkih profesionalaca. Uz 1800 kompanija i predstavljanje 198 destinacija, MITT je ključno mjesto susreta turističke industrije i prilika za dogovaranje novih poslova s ruskim partnerima.Pisane vijesti