Pula nadmašila prošlogodišnje turističke rekorde

Slika /arhiva/Pula_121015.jpg

Grad Pula u prvih devet mjeseci ove godine bilježi porast turističkih dolazaka za pet i noćenja za devet posto, a zadovoljstvo rezultatima ovogodišnje turističke sezone izrazili su čelnici grada i Turističke zajednice na današnjoj konferenciji za novinare.

Direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan-Korotaj naglasila je da je u prvih devet mjeseci ove godina na području grada Pule boravilo 233.453 turista, što je pet posto više nego lani, a ostvarenih nešto više od 1,3 milijuna noćenja porast je za devet posto.

U Puli su prevladavali strani turisti, u devet mjeseci bilo ih je 211.730, a među njima najbrojniji su bili Nijemci (46.300 dolazaka), Talijani (24.100) te Austrijanci (17.200).
"Kod inozemnih gostiju primjetan je porast broja turista sa skandinavskog i nizozemskog tržišta", kazala je Cinkopan-Korotaj izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom s obzirom da u turističkoj zajednici nisu očekivali da će oni biti bolji od prošlogodišnje rekordne sezone.

Zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima izrazio je i pulski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Pule Boris Miletić.
"Pula je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila devet posto više noćenja nego lani u istom razdoblju, iako je hotel Histria u prvih šest mjeseci zbog obnove bilo zatvoren za goste", istaknuo je Miletić izrazivši pritom zadovoljstvo što je Arenaturist odlučio na tu investiciju i time podigao razinu kvalitete turizma.

Miletić je naglasio i kako je u protekla četiri mjeseca u Puli održano 265 manifestacija.

Od lipnja do kraja rujna dnevno se u Puli održavale u prosjeku tri manifestacije od kojih je više od 90 posto ili izravno financirano, ili je sufinancirano iz gradskog proračuna, kazao je.

Govoreći o novim manifestacijama izdvojio je uz ostalo "Arena Ice Fever", odigravanje hokejaških utakmica u pulskoj Areni, manifestaciju koja je dodatno promovirala grad Pulu kao mjesto pogodno za održavanje takvih spektakla. (Hina)Pisane vijesti