Prvi zrakoplov Croatia Airlinesa na liniji Dubrovnik-Beograd

Slika /arhiva/Cro_Air_L.jpg

Uvođenje izravnih međunarodnih letova Croatia Airlinesa na liniji Dubrovnik-Beograd svečano je obilježeno u ponedjeljak u beogradskoj zračnoj luci slijetanjem prvog zrakoplova te tvrtke iz Dubrovnika koji će tijekom sezone na toj liniji letjeti dva puta na tjedan. Srbijanska zrakoplovna tvrtka "Jat Airways" također je u petak uspostavila sezonsku zračnu liniju Beograd-Dubrovnik, letovima koje će obavljati petkom i nedjeljom.

Prvi međunarodni let Croatia Airlinesa u redovitom međunarodnom prometu između Hrvatske i Srbije rezultat je razvoja civilnog zračnog prometa između dviju država, odnosno stvaranja pravnih uvjeta za redovite letove te pozitivna političkog okružja, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Letovi su, kako je navedeno, planirani do prve polovice rujna ove godine i njima će putnicima iz Beograda i Srbije biti omogućena najbrža prometna povezanost s Dubrovnikom.

Uvođenje izravnih letova Croatia Airlinesa na toj liniji svečano su u Beogradu pozdravili hrvatski veleposlanik u Srbiji Željko Kuprešak, glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović i ravnatelj beogradske zračne luke Velimir Radosavljević. Kuprešak je, čestitavši ravnateljima zrakoplovnih tvrtaka dviju zemalja, istaknuo da su prepoznali interese svojih tvrtaka te uspostavili izravne letove između dvaju gradova, odnosno interes građana Srbije za odlazak na Jadran te Hrvatske za posjet Beogradu.

''Mislim da je to dobar uvod u stvarno povezivanje i ostalih odredišta između Hrvatske i Srbije, a tu posebno mislim na otvaranje linija Beograd-Split ili Beograd-Pula'', naveo je Kuprešak.

Glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović kazao je kako je riječ prije svega o gospodarskom interesu, ocijenivši da za tu liniju ima perspektive te je izrazio nadu da će ona iz sezonske prerasti u redovitu. ''Zajedno ćemo nastojati tu liniju održati isplativom, a ne samo održivom'', istaknuo je.

Ravnatelj beogradske zračne luke "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević kazao je da ''ako se želimo uključiti u globalne tokove, moramo prihvatiti globalna pravila'' te dodao kako će beogradska zračna luka i dalje ostati otvorena za sve zrakoplovne tvrtke.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa na liniji Dubrovnik-Beograd letjet će ponedjeljkom i srijedom, a jednosmjerne zrakoplovne karte mogu se rezervirati na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com po cijeni već od 70 eura.
Letovi će biti obavljani suvremenim "turboprop" zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala. (Hina)Pisane vijesti