Prihodi u djelatnostima u turizmu u prva četiri mjeseca 2013. veći za 10,23 posto

Slika /arhiva/mint.jpg

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva su četiri mjeseca 2013. godine iznosili 4,6 milijardi kuna što, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 10,23 posto. Riječ je o nedavno objavljenim financijskim podacima Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave.

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva su četiri mjeseca 2013. godine iznosili 4,6 milijardi kuna što, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 10,23 posto.

Riječ je o nedavno objavljenim financijskim podacima Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave.

Gledajući po kategorijama, pravne i fizičke osobe ukupno su, primjerice, u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvarile prihod od 1,47 milijarde kuna ili 2,4 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

U isto su vrijeme kampovi uprihodili 37,96 milijuna kuna, odnosno 5,4 posto više prihode, a turoperatori 72 milijuna kuna ili 19,2 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Pisane vijesti