Predstavljen projekt Mreža vinskog turizma

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Projekt Mreža vinskog turizma - ViNe, financiranog iz programa EU za prekograničnu suradnju Hrvatska- Crna Gora, predstavili su danas na konferenciji za novinare u Dubrovniku župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, direktorica Županijske razvojne agencije DUNEA Melanija Milić i direktorica Turističke zajednice Općine Cetinje Ani Ivanović.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna iz Programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora koji uključuje aktivnosti poboljšanja turističke ponude i stvaranja prekogranične mreže vinskog turizma.

Nositelj projekta je Razvojna agencija DUNEA sa županijskom Udrugom vinara, dok su partneri s crnogorske strane Općina Cetinje, Turistička zajednica Cetinja i Udruga vinara Crne Gore.

Kako je istaknuto, projektne aktivnosti odnose se na poboljšanje vinskog turizma, uspostavu tematskih vinskih staza, izradu publikacija vinskog turizma te programe obuke za vinare i ugostitelje kao i održavanje vinskog festivala i promociju vinske regije.

Projekt je započeo 1. ožujka, a trajat će dvije godine.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Crnom Gorom na sličnim projektima za koju je kazao da se odvija na zadovoljavajući način te kako je siguran da će u Crnoj Gori Dubrovačko-neretvanska županija imati dobrog partnera kad su u pitanju ovakvi i slični projekti. (Hina)Pisane vijesti