Predstavljen kulturno-turistički program "Zima u Opatiji"

Slika /arhiva/15_zima_opatija-angiolina.jpg

Zima u Opatiji više je od godišnjeg doba, to je ujedno i ime programa manifestacije koji spaja sve najljepše zimske priče u jedinstven doživljaj prožet blagdanskim duhom u kojem se susreću Sveti Nikola i Djed Božićnjak, klizanje i lagana šetnja uz morsku obalu, najfinije čokoladne delicije i kuhano vino začinjeno klinčićima.

Posebna atrakcija Zime u Opatiji je „Ledena čarolija“ koja Ljetnu pozornicu pretvara u Zimski vrt u čijem je središtu klizalište smješteno svega nekoliko metara od mora, otvoreno čitavog dana i okruženo dobrom zabavom.

Svečano otvorenje klizališta održat će se u nedjelju, 29. studenoga, uz predstavu na klizaljkama „Ledene ludorije“, a istog dana na terasi hotela Contintental održat će se program Christmas Tree Lighting uz izvrstan glazbeni program koji će uvesti grad u vrijeme Adventa. Svečani trenutak dodatno će naglasiti i paljenje prve adventske svijeće na Slatini, koje će se ponoviti svake nedjelje do Božića.

Početkom prosinca, točnije u petak 4. prosinca blagdanska će se atmosfera proširiti i na ostale dijelove grada. Na gradskoj tržnici započet će program "Dih Božića na Mrkate" uz fritule i glazbu uživo, koji će sve do posljednjeg dana ove godine jutra uoči vikenda i vikendima ispuniti nastupima autohtonih domaćih glazbenika i kulturnih udruga.

Istoga dana na Slatini će započeti Božićni sajam s bogatom ponudom autentičnih opatijskih suvenira, ali i domaćih delicija i kuhanog vina bez kojih blagdanska atmosfera ne bi bila potpuna. Sasvim drugačije, ali jednako prigodne delicije predstavit će Festival čokolade, s „bazom“ u hotelu Kvarner i događanjima na brojnim gradskim lokacijama koja u Opatiju dovode najbolje europske majstore gorko-slatkog užitka.

Festival čokolade potrajat će tri dana vikenda, od 4. do 6. prosinca, a posljednjeg dana čokoladnog događanja pojavit će se i Sveti Nikola kako bi dodatno obradovao mališane koji se još nisu zasitili slatkiša i uzbuđenja. Zimu u Opatiji neće propustiti niti Djed Božićnjak, koji redovito već godinama dolazi u svoju rezidenciju na Učki zasutu snježnim pahuljama pod čijim će toplim krovom od 11. do 13. prosinca primiti svu djecu i odrasle koji vjeruju u Božićnu bajku.

Pjesme u kojima se upravo veseli djedica često pojavljuje kao glavni lik, ali i druge božićne „zimzelene“ skladbe zapjevat će vrhunska vokalistica Renata Sabljak na koncertu „Božić dolazi“ 20. prosinca u Zlatnoj dvorani hotela Imperial, dok će se Nova godina dočekati uz dvostruki program. Na Ljetnoj pozornici DJ Šajeta „zavrtjet“ će party na klizalištu uz more na kojem će svi imati priliku „uklizati“ u 2016. godinu, dok će „jake domaće snage“ uz bendove Koktelsi, Le Salpé i Lungomare band na Tržnici prirediti program „Novo leto opet na Mrkate“. Neprospavana novogodišnja noć nastavit će se točno u podne „pjenušavom“ zdravicom tek započetoj godini, na kojoj će svi posjetitelji Opatije na poklon dobiti čašu za šampanjac, kao jedinstveni suvenir na Zimu u Opatiji.

Više na stranicama Turističke zajednice Opatije.Pisane vijesti