Posebno predstavljanje Kvarnera u Berliinu

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Na ovogodišnjem najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu, Turistička zajednica Kvarnera predstavlja se u suradnji s PR agencijom A.R.T. Redaktionsteam i Hrvatskom turističkom zajednicom i to na samom ITB sajmu, ali na posebno zanimljivom mjestu. Riječ je o originalnom salonskom vagonu povijesnog carskog vlaka „Majestic Imperator“ (www.imperialtrain.com), koji tradicionalno dva puta godišnje Kvarner povezuje s Bečom iz Opatije, a za ovu priliku bit će postavljen na tračnicama između dvorane 1 i dvorane 3 (južni ulaz).

Cilj je Turističke zajednice Kvarnera predstaviti destinaciju kroz gastronomsku ponudu i upoznati medije s projektom brendiranja Kvarnera uvođenjem oznake kvalitete Kvarner Gourmet i Kvarner Food. Naime, nakon uspješnog provođenja projekta Kvarner Family za podizanje kvalitete obiteljskog smještaja, svrha novog projekta TT Kvarnera pod nazivom Kvarner Gourmet i Kvarner Food je promoviranje regionalne gastronomije, bolje povezivanje ugostitelja i proizvođača lokalnih namirnica i proizvoda, edukacija i stručno osposobljavanje kvalitetnih kadrova u ugostiteljstvu, te podizanje ukupne kvalitete eno-gastro usluge. Ugostiteljskim objektima koji udovoljavaju propisanim kriterijima ponude, opremljenosti i uređenja, te osoblja, dodjeljuju se godišnje oznake kvalitete Kvarner Gourmet (restoranima) i Kvarner Food (konobama, bistroima i sl.).

Ovogodišnja oznaka Kvarner Food je dodijeljena za 42 objekata, a titulu Kvarner Gourmet ponijelo je 12 renomiranih restorana i to u Opatiji/Voloskom/Kastvu - Bevanda, Evergreen, Laurus, Le Mandrać, Plavi podrum i Kukuriku, zatim u Lovranu i Mošćeničkoj Dragi - Štanger, Draga di Lovrana i Johnson, u Crikvenici; Sabbia, na otoku Rabu  - Barbat i na otoku Krku Rivica u Njivicama.

Ponuda raznih delicija kvarnerske kuhinje, kao komparativne prednosti destinacije i motiva dolaska gostiju tijekom cijele godine, na sajmu ITB organizirana je kroz tri dana:

  • srijeda, 6. 3.  (12.00 - 14.00: degustacija kvarnerskih specijaliteta u carskom ambijentu vagona „Majestic Imperator“; 17.00: u Pressekonferenzraum - Medienhalle 5.3. - press-konferencija u organizaciji PR agencije A.R.T. Redaktionsteam, a nakon konferencije novinari su pozvani na kulinarski „get-together“ s TZ Kvarnera)
  • četvrtak 7. 3. („Majestic Imperator“: 9.00 - 10.30 Kvarnerski doručak ; 12.00 - 14.00 Kvarnerska marenda)
  • petak 8. 3. („Majestic Imperator“: 9.00 - 11.00 Kvarnerski doručak ; 12.00 - 14.00 Kvarnerska marenda)


 Pisane vijesti