Pet hrvatskih kampova u društvu najboljih u Europi

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Uglednom društvu od četiri najbolja kampa u Hrvatskoj ove se godine po ocjenama njemačkog i nizozemskog auto kluba ADAC i ANWB pridružio i Valamarov kamp Krk kojemu su uz kampove Valamar Lanterna kod Poreča, naturistički Valalta Rovinj, Istraturistov Camping IN Park Umag te Zaton Holiday Resort proteklog vikenda uoči turističkog sajma CMT u Stuttgartu uručene nagrade "ADAC/ANWB Best Campsite 2014" čime su se svrstali među najboljih 139 kampova u Europi.

Doznaje se to danas iz kompanije Valamar i Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja je nositelj hrvatskog nastupa na sajmu u Stuttgartu koji se odražava od 11. do 19. siječnja.

Svi nagrađeni hrvatski kampovi dobili su vrlo visoke ocjene ADAC-a, pri čemu su svi osim kampa Krk, iste nagrade primili i prošle godine, a svi su se tako našli i u prestižnom ADAC-ovom kamping vodiču za ovu godinu.

Nagrade su dodijeljene u sklopu ADAC-ove gala večere uoči otvorenja sajma CMT, čemu su uz predstavnike nagrađenih kampova prisustvovali i direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić te direktor predstavništva HTZ-a za Njemačku Mato Radić.

Sajam CMT u Stuttgartu jedan je od najvećih u Njemačkoj koji osim iz regije Baden Wuertenberg privlači publiku i iz drugih njemačkih regija predstavljajući širok spektar turističke ponude iz blizu 90 zemalja svijeta, među kojima i ponudu kampinga i karavaninga.

Iz Glavnog ureda HTZ-a u vezi toga najavljuju da će regija Kvarner u kamping dijelu tog sajma iduće godine biti partner-regija, što je ove godine Katalonija.

Ističući zadovoljstvo što su njihova dva kampa, koji posluju u sklopu njihovog brenda "Camping on te Adriatic", ove godine ušli u prestižno društvo najboljih kampova u Europi, od kojih kamp Krk već nakon prve (lanjske) sezone rada nakon preuređivanja, iz Valamara napominju da su oba ta kampa dobila visoke ocjene što im je dodatni motiv za dalji rad i još bolje rezultate.

Najavljuju i da oba kampa do početka ove kamping sezone pripremaju novitete i još višu razinu ponude, među kojima će osim uređenja novih plaža, hortikulture i proširenja wifi mreže (besplatni internet) biti i nove mobilne kućice i luksuzne parcele.

U kampu Lanterna tako će se gostima prvi put u Hrvatskoj ponuditi luksuzni tzv. glamping šatori kao i mobilne kućice sa po tri spavaće sobe i dvije kupaonice, dok će kamp Krk uvesti i spremišta za bicikle te proširiti sanitarni čvor.
(Hina)Pisane vijesti