Otvorena 21. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza - Interstas

Slika /arhiva/solin_tz-001.JPG

U Solinu je otvorena 21. međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza - Interstas 2014., u sklopu koje se održavaju i 17. međunarodni festival turističkog filma - ITFCRO i 13. predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za natjecanje Zlatni cvijet Europe u 2015. godini.

Na završnoj svečanosti u petak bit će dodijeljena priznanja i nagrade ove međunarodne smotre koja se po petu godinu za redom održava u Solinu, a ranije se održavala u Splitu.

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban na otvaranju je istaknuo kako je Interstas dao veliki doprinos unapređenju turizma u tom gradu te se od preseljenja ove manifestacije u Solin iz godine u godinu povećava broj turista.

Najavio je kako će u idućih nekoliko mjeseci, uz arheološki park Salona, početi gradnja još jednog hotela u Solinu jer za to postoji potreba zbog porasta dolazaka turista, a znatan doprinos turističkoj afirmaciji Solina, kazao je, dao je i Interstas.

Na 17. međunarodnom festivalu turističkog filma za neku od festivalskih nagrada nominirana su ukupno 54 filma od ukupno 243 pristigla filma iz 58 zemalja. Među nominiranima je i 11 filmova iz Hrvatske.

(Hina)



Pisane vijesti