Otvoren Međunarodni festival vina i kulinarstva

Slika 27.11.2009

U hotelu The Regent Esplanade danas je otvoren 4. Međunarodni festival vina i kulinarstva na kojem će se tijekom dva dana predstaviti više od 200 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Na festivalu je predstavljeno više od 800 vina i kulinarskih delicija iz cijele Hrvatske, ali i najpoznatijih vinskih zemalja poput Italije, Francuske, Južnoafričke Republike, Australije i Novog Zelanda.

Iz naše zemlje, osim najpoznatijih vinara, prisutni su proizvođači maslinovog i ostalih ulja, pršuta, sireva, tartufa, meda i slatkih delicija.

Cilj festivala je podizanje kulture pijenja vina i uživanja u hrani na višu razinu, čime se promovira i gastronomska i turistička ponuda Hrvatske, ističe organizator festivala Ivan Dropuljić.

U sklopu festivala za posjetitelje su osim degustacije vina i delicija priređene posebne vinske prezentacije i kulinarske radionice.

Također je organizirana aukcija arhivskih vina iz vinarije Kutjevo, a sav prihod namijenjen je humanitarnoj akciji "Daj pet" za obnovu odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku.  (Hina)

Pisane vijesti