Osmi hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

Humanitarna udruga "DEŠA" organizirala je i ove godine, u suradnji s udrugom za promicanje, uzgoj, zaštitu i preradu ljute naranče "Dubrovačka naranča" i županijskom gospodarskom komorom Dubrovnik, hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade, koji je danas otvoren ispred crkve Svetoga Vlaha.

Osmo festivalsko izdanje okupit će tako u dva dana ovoga vikenda sve koje zanima taj 'slatki' festival koji, kako je istaknula voditeljica udruge "DEŠA" Jany Hansal, polako, ali sigurno, prerasta u tradicionalnu dubrovačku manifestaciju.

Hansal je podsjetila da je u proteklih sedam godina na toj manifestaciji sudjelovalo više od 230 izlagača, a više od sto tisuća stranih posjetitelja imalo je priliku vidjeti i kušati 'slatko obilje' iz cijele Hrvatske. Istaknula je da je cilj Festivala predstaviti kvalitetne proizvode malih proizvođača iz cijele Hrvatske.

"Svojim kulturno-umjetničkim program te izlagačima obučenima u tradicijsko ruho kraja iz kojeg dolaze, naš festival ima i kulturni aspekt te prinosi afirmiranju tradicije, običaja i tradicijskih proizvoda koji na taj način postaju gastro-suvenir", rekla je. Istaknula da Festival u isto vrijeme obogaćuje i turističku ponudu Dubrovnika rekavši da svi građani i gosti Dubrovnika ovdje mogu kušati i kupiti slatke delicije iz cijele Hrvatske.

Stručni žiri ocijenit će ukupno sedamdeset različitih proizvoda i nagraditi najbolje. (Hina)Pisane vijesti