Održana 23. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Na danas održanoj 23. sjednici, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice nije prihvatilo Izvješće o ostvarenju Programa rada i financijskom poslovanju HTZ-a i predstavništava i ispostava HTZ-a u inozemstvu za 2013. godinu. Izvješće je članovima Turističkog vijeća predstavila direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić, a prethodno je pozitivno mišljenje o njemu dao Nadzorni odbor HTZ-a. Prema Statutu HTZ-a, a nastavno na neprihvaćanje Izvješća o radu, direktorica Matešić razriješena je s dužnosti, a do izbora novog direktora Hrvatsku turističku zajednicu zastupat će predsjednik HTZ-a, odnosno ministar turizma Darko Lorencin. Turističko vijeće je obvezno raspisati natječaj za novog direktora Glavnog ureda u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o razrješenju dotadašnjeg.

Na danas održanoj 23. sjednici, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice nije prihvatilo Izvješće o ostvarenju Programa rada i financijskom poslovanju HTZ-a i predstavništava i ispostava HTZ-a u inozemstvu za 2013. godinu. Izvješće je članovima Turističkog vijeća predstavila direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić, a prethodno je pozitivno mišljenje o njemu dao Nadzorni odbor HTZ-a.

Prema Statutu HTZ-a, a nastavno na neprihvaćanje Izvješća o radu, direktorica Matešić razriješena je s dužnosti, a do izbora novog direktora Hrvatsku turističku zajednicu zastupat će predsjednik HTZ-a, odnosno ministar turizma Darko Lorencin. Turističko vijeće je obvezno raspisati natječaj za novog direktora Glavnog ureda u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o razrješenju dotadašnjeg.

Osim Izvješća o radu za 2013. godinu, na današnjoj sjednici Turističko vijeće raspravljalo je i prihvatilo zapisnike s prethodnih dviju sjednica te Izvješće o tijeku sezone i stanju na tržištima, kao i Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a za 2013. godinu. Osim, toga, usvojeno je Izvješće o naplati boravišne pristojbe te su imenovana povjerenstva i savjeti Hrvatska turističke zajednice za 2014. godinu.

Prihvaćen je i prijedlog opoziva članova HTZ-a u nadzorne odbore turističkih zajednica županija te su imenovani novi. Zatražena je dorada prijedloga Pravilnika o dužnosti čuvanja poslovne tajne te Izvješća o obavljenim nadzorima nadzornih odbora turističkih zajednica županija i TZ grada Zagreba, kao i zahtjeva FIJET-a za sufinanciranje projekta Marko Polo – slavni putopisac. Turističko vijeće prihvatilo je otpis potraživanja Komercijalne banke Zagreb d.d. u stečaju.Pisane vijesti