NASTUP HRVATSKOG KONGRESNOG I INSENTIV UREDA NA BURZI IMEX U FRANKFURTU

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatski kongresni i insentiv ured Hrvatske turističke zajednice i ove će godine nastupiti na najvažnijoj kongresnoj i insentiv burzi IMEX koja se održava u razdoblju od 25. do 27. svibnja 2010. godine u Frankfurtu.

Kongresne i insentiv burze su najvažnije okupljalište međunarodne kongresne i insentiv ponude i potražnje kao i specijaliziranih medija i isključivo su namijenjene poslovnoj klijenteli. Organizatori sajmova osiguravaju izlagačima sastanke s visoko kvalitetnim kupcima kroz poseban „Hosted Buyers“ program gdje o svom trošku dovode na burze najznačajnije kupce, predstavnike medija, korporacija i udruženja sa svih pet kontinenata. Zajedno s čak 25 suizlagača Hrvatski kongresni i insentiv ured Hrvatske turističke zajednice prezentirat će kongresnu i insentiv ponudu Hrvatske na 225m² izložbenom štandu.

Direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda Nikola Račić održat će i prezentacije za grupe iz Europe, Rusije i SAD-a.

Svim kupcima i posjetiteljima hrvatskog štanda bit će podijeljeni informativno–promidžbeni materijali o Hrvatskoj, između kojih i Kongresna brošura i CD hrvatske kongresne i insentiv ponude.

Kongresne i insentiv burze su zapravo poslovne radionice koje se odvijaju svih dana trajanja burze tako da se primjerice na najvažnijoj kongresnoj i insentiv burzi IMEX u Frankfurtu planira između 12 do 14 prezentacija grupama kupaca od strane Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda dok se paralelno održavaju pojedinačne poslovne prezentacije.

Hrvatski kongresni i insentiv ured će u 2010. godini svoje aktivnosti usmjeriti na promidžbu hrvatske kongresne i insentiv ponude na međunarodno kongresno i insentiv tržište te aktivno sudjelovati u daljnjem razvoju hrvatske kongresne i insentiv ponude.

Provođenjem tog programa direktno se utječe na produženje turističke sezone kao i na povećanje prihoda u turizmu budući sudionici skupova i insentiva prosječno dnevno troše četiri do pet puta više od prosječnih turista, a također je nedvojbeno da se zadovoljni sudionici skupova i insentiva vraćaju u Hrvatsku kao turisti. Posebno napominjemo da se ovako kvalitetno postavljen program realizira u suradnji i sinergiji javnog i privatnog sektora, a kao primjer možemo navesti sudjelovanje velikog broja suizlagača uz Hrvatski kongresni i insentiv ured na najvažnijim svjetskim burzama IMEX, Frankfurt i EIBTM Barcelona.


Najave