Najveći katalog za Guinnessovu knjigu

Slika /arhiva/P-FAH-H9265906.jpg

U povodu 800. obljetnice Statuta grada i otoka Korčule, u Gradskome muzeju predstavljan je katalog "Neodoljiva Hrvatska", koji je zbog veličine kandidiran za Guinnessovu knjigu rekorda. Autorica projekta Sunčana Matić rekla je da taj katalog najveći na svijetu, dimenzije su mu 1398 puta 1650 milimetara, ima 70 kilograma i 378 stranica.

Pod nazivom "Neodoljiva Hrvatska" katalog s 45 tekstova i 344 fotografije predstavlja novo, moderno poglavlje u promidžbi Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije i države zanimljive za poslovne investicije, rečeno je na predstavljanju.

Katalog sadržava najvažnije podatke o Hrvatskoj, u njemu su opisane njezine atrakcije, prirodne ljepote, povijesna i kulturna baština, tradicija, običaji, sportski uspjesi, njezino gospodarstvo, ekologija, turistička ponuda itd. Uz katalog su u gradskom muzeju stražarili moreškanti HGD "Sveta Cecilija", što je izazvalo dodatno zanimanje posjetitelja.

U Gradskoj vijećnici održana je i završna prezentacija edukativne platforme međunarodnog programa "Korčula Cross Media". U petodnevnom projektu pripovjednog turizma kroz međunarodne radionice i predavanja kreirani su multimedijalni i interaktivni sadržaji radi promidžbe i osmišljavanja novih turističkih sadržaja. Voditeljica i glavni mentor programa je hrvatska multimedijska umjetnica Helena Bulaja-Madunić.

Pripovjedni turizam dio je turističke promidžbe koji su mnoge zemlje već uvrstile u nacionalne strategije razvoja turizma. Radionice s temama Legende i baština, Vino i hrana te Ljudi i običaji bile su namijenjene edukaciji i kreiranju multimedijalnih interaktivnih, mobilnih i internetskih aplikacija te igara radi promidžbe i osmišljavanja novih turističkih sadržaja hrvatskih odredišta. (Hina)Pisane vijesti