Ministri Lorencin i Zmajlović o projektima zelenog turizma

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo vas u hotel Maestral, Terre 2, Novigrad (četvrtak, 23. srpnja 2015. u 11.00 sati). Hotel Maestral obići će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar turizma Darko Lorencin.

Izjave za medije predviđene su nakon obilaska, a na raspolaganju novinarima bit će ministri Zmajlović i Lorencin, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos te predsjednica Uprave Laguna Novigrad Zrinka Bokulić.

Projektima energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u turističkom sektoru pokazujemo da zaštita okoliša i turizam mogu ići zajedno. Bespovratnim državnim poticajima pomažemo segmentu zelenog turizma da se još više razvija. Primjer ulaganja u zeleni segment turizma je i hotelska grupacija Laguna Novigrad koja je pokrenula gotovo 3,5 milijuna kuna vrijedne projekte energetske učinkovitosti u hotelima Maestral i Laguna. Time će smanjiti potrošnju energije, smanjiti troškove i povećati konkurentnost. Također, i sam grad Novigrad jedan je od predvodnika po projektima energetske učinkovitosti.Najave