Ministarstvo turizma želi dodatno privući ruske turiste

Slika /arhiva/P-H20151005002629.jpg

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica sa svojim predstavništvom u Moskvi i ove godine provode dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku, izvijestili su u nedjelju iz tog Ministarstva.

Podsjećaju i da je prošlog tjedna ministar turizma Anton Kliman održao službeni sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem, upravo kako bi dogovorili jednostavniju i bržu proceduru za dobivanje viza za Hrvatsku turistima iz Ruske Federacije.

Uzevši u obzir napore Ministarstva turizma i promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice očito je kako je naš cilj upravo privlačenje turista iz Rusije u Hrvatsku, poručuju u priopćenju.

"Odlične informacije iz Rusije što se tiče interesa za Hrvatsku nas iznimno vesele, kao i činjenica da je Hrvatska prema 'National Geografic'-u u Rusiji proglašena za TOP destinaciju za obiteljski odmor. To će svakako biti i jedna od tema sutrašnjeg sastanka ministra Klimana te veleposlanika Ruske Federacije", navodi Ministarstvo turizma.

U priopćenju su reagirali i na izjavu veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova objavljenu u medijima tijekom vikenda: "Kada sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća".

"Ne znamo na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija referira, s obzirom da je službeni sastanak između Veleposlanika i ministra turizma Antona Klimana, otprije i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za ponedjeljak, 7. ožujka", odgovaraju iz Ministarstva turizma. (Hina/FaH)Pisane vijesti