Ministarstvo turizma strukovnim školama za turističke projekte izdvojilo 393 tisuća kuna

Slika /arhiva/mint.jpg

S ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma će u 2016. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijeliti više od 393 tisuće kuna bespovratno za 15 turističkih projekata. Bespovratne potpore namijenjene su projektima koji se odnose na stvaranje turističkih proizvoda, promociju i uvođenje IT komunikacijske tehnologije, razvijanje regionalnih obrazovnih centara i suradnju s međunarodnim centrima izvrsnosti. Popis odabranih projekata objavljen je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

S ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja, Ministarstvo turizma će u 2016. godini srednjim strukovnim i umjetničkim školama dodijeliti više od 393 tisuće kuna bespovratno za 15 turističkih projekata.

Bespovratne potpore namijenjene su projektima koji se odnose na stvaranje turističkih proizvoda, promociju i uvođenje IT komunikacijske tehnologije, razvijanje regionalnih obrazovnih centara i suradnju s međunarodnim centrima izvrsnosti. Popis odabranih projekata objavljen je na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

S obzirom da je turizam pokretač razvoja mnogih djelatnosti, od poljoprivrede i IT-a do strojarstva i građevine, projekti koje potiče Ministarstvo turizma vrlo su raznoliki i odnose se na srednje strukovne škole diljem Hrvatske.

„Ministarstvo turizma nastavit će financijski podupirati projekte koji osmišljavaju učenici srednjih strukovnih škola jer na taj način im već sada možemo pružiti priliku da sudjeluju u stvaranju i kreiranju turističkih ponuda naše zemlje. Ljudski resursi predstavljaju jednu od temeljnih karika za uspjeh u turizmu i upravo zato je vrlo važno ulagati u turističke kadrove već za školovanja. Vjerujem da će kroz ove projekte mladi dokazati da zaista trebaju i mogu biti vrijedni dionici uspješne turističke priče hrvatskog turizma“, komentirao je ministar Anton Kliman.

Od 2009. do 2015. godine Ministarstvo turizma je kroz program Promocija zanimanja sveukupno izdvojilo 2.379.886  kuna.Pisane vijesti