Ministar turizma Darko Lorencin s novim potpredsjednikom ADAC-a za turizam Kurtom Heineom

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić će, u srijedu 9. listopada posjetiti Muenchen, gdje će se susresti s novim potpredsjednikom njemačkog ADAC-a zaduženim za turizam Kurtom Heineom, s kojim će razgovarati o unaprjeđenju suradnje Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma s njemačkim autoklubom, koji okuplja više od 18 milijuna članova. Također, biti će riječi i o sajmu f.r.e.e München, koji će se održati u veljači 2014. godine, kojemu je a na kojem je Hrvatska zemlja partner.

ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil Club) najveći je njemački i drugi po broju članova članstvu automobilistički klub na svijetu, a sSajam f.r.e.e München jedan je od najvažnijih turističkih sajmova, na kojem se održava niz stručnih skupova i radionica te pokriva šest područja: turizam, caravaning&svijet mobilnosti, vodenei sportovei, biciklizam, sport&outdoor te različitei oblikeci putovanja. Broj posjetitelja raste iz godine u godinu, a ove je godine na sajmu sudjelovalo 1.200 izlagača iz 53 zemlje svijeta.

Nakon sastanka s predstavnicima ADAC-a, ministar Lorencin i direktorica Matešić, sudjelovat će na konferenciji za novinare na kojoj će biti riječi o rezultatima 2013. godine te najavi turističke 2014., s naglaskom na partnerstvo Hrvatske na sajmu f.r.e.e München, a na koju je dolazak potvrdilo 20-tak bavarskih redakcija.Najave