Ministar Lorencin na FESPO-u

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin u četvrtak, 29.siječnja 2015., posjetit će FESPO, najveći turistički sajam u Švicarskoj, koji se održava od 29. siječnja do 1. veljače 2015. godine u Zürichu. Sajam FESPO ove godine obilježava 25. godišnjicu te će na njemu Hrvatska biti predstavljena kao zemlja partner. Uz ministra FESPO će posjetiti i direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Na FESPO-u se ove godine očekuje više od 650 izlagača na prostoru od 25 tisuća kvadrata te se očekuje dolazak oko 70 tisuća posjetitelja. Na promidžbenom prostoru HTZ-a predstavit će se Cresanka, Imperijal, Croaticum, TZŽ Splitsko-dalmatinske, TZŽ Zadarske, TZŽ Kvarnera, TZŽ Istra, TZG Zagreba, Croatia Airlines, Adria 365 te Crvena luka resort.

Tijekom boravka na FESPO-u ministar Lorencin i direktor HTZ-a Ivičić će se susresti i s nizom turoperatora i putničkih agencija kao što su Kuoni, Croaticum, Adria365, HotelPlan te s predstavnicima Udruge putničkih agencija Švicarske SRV, s kojima će razgovarati o mogućem proširenju ponude, s posebnim naglaskom na sportski i zdravstveni turizam, budući da turiste iz Švicarske posebno zanima aktivni odmor – jedrenje, cikloturizam i sl.

Ministar Lorencin će dati intervju za turistički časopis Travel Inside koji osim u Švicarskoj izlazi u Njemačkoj i Francuskoj.Najave