MINISTAR BAJS POTPISUJE SPORAZUME O SURADNJI NA REALIZACIJI PROGRAMA OBRAZOVANJA I OBUKE KADROVA U TURIZMU

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Pozivamo Vas na potpisivanje Sporazuma o suradnji na realizaciji Programa obrazovanja i obuke kadrova u turizmu, koje će se održati u utorak, 23. lipnja 2009. godine, u 12 sati, u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14.

Ministar turizma Damir Bajs potpisat će Sporazum kojim će Ministarstvo turizma i predstavnici 17 gospodarskih tvrtki i 4 županijske obrtničke komore, sufinancirati stipendije za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu.

Potpisivanju će također nazočiti predstavnici Hrvatske udruge hotelijera i restoratera, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore.

Program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu započeo je 21. srpnja prošle godine s ciljem podizanja kvalitete hrvatskog turizma kroz obrazovanje novih i stručno usavršavanje postojećih kadrova, ali i s namjerom povećanja interesa mladih za ova zanimanja kroz podizanje standarda obrazovanja uređenjem kabineta za stručnu nastavu u školama.

Za sufinanciranje uređenja 34 kabineta u školama, Ministarstvo turizma je izdvojilo ukupno 4,07 milijuna kuna u 2008. godini, a tijekom posljednja četiri mjeseca prošle godine, sufinanciralo je 300-tinjak učeničkih te 30-ak studentskih stipendija s ukupno 612 tisuća kuna.

Potpisivanje Sporazuma u 2009. godini nastavak je Programa poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, za koji Ministarstvo turizma planira u cijelosti izdvojiti 7,5 milijuna kuna, što uključuje stipendiranje učenika i studenata, uređenje kabineta za praktičnu nastavu u srednjim strukovnim školama za ova zanimanja, te prvi put i dodjelu sredstava školama za sufinanciranje troškova promocije turističkih i ugostiteljskih zanimanja.


Najave