Makarsko primorje: više gostiju nego lani

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

U ljetovalištima na Makarskome primorju od Brela do Gradca danas boravi 38.809 stranih i domaćih gostiju, što je 10 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, podaci su Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i turističkih ureda iz Makarskog primorja.

Stranaca je 36.889, a ostalo su domaći gosti.

Hotelijeri koji ugošćuju 10.968 turista vrlo su zadovoljni srpanjskom popunjenošću hotela, a u većini njih slobodna soba je rijetkost.

Sobe i apartmani u privatnom smještaju također su bolje popunjeni nego lani, a u njima, po podacima iz turističkih ureda, borave 25.702 registrirana gosta, ili 14 posto više nego lani. U autokampovima ima 2139 gostiju te i dalje posluju "s minusom" u odnosu prema prošloj godini.

Na Makarskome primorju u prvoj polovici ove godine boravila su 131.464 domaća i strana gosta, koji su ostvarili 698.069 turističkih noćenja. U usporedbi sa šestomjesečnim poslovanjem prošle godine, gostiju je bilo tri posto manje, a ostvareno je sedam posto manje noćenja.

Hotelijeri i turistički radnici na Makarskome primorju u srpnju i kolovozu očekuju kvalitetan turistički učinak koji bi mogao "pokriti" minuse iz prvih šest ovogodišnjih mjeseci. (Hina)


Pisane vijesti