Makarska: ljetna špica popunila sve postelje

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Drugi kolovoški vikend na Makarskom primorju u znaku je još jedne velike smjene turista u kojoj će s Makarske rivijere danas otputovati oko 15.000 gostiju, koliko ih se očekuje i u dolasku. 

Iz hotelskih kuća i turističkih ureda s Makarskog primorja obavještavaju kako će nakon vikenda u ljetovalištima od Brela do općine Gradac odmor nastaviti oko 57.000 turista. Hoteli su ukinuli sve donedavne akcije i popuste, a smještajni su kapaciteti popunjeni, pa hotelijeri nadalje preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

Sobe i apartmani privatnih kućevlasnika od prošlog su vikenda uglavnom bez slobodnih kreveta, nema "zimmer freija" uz prometnice i po gradskim ulicama, pa se i za tu vrstu smještajnih kapaciteta, kao i za autokampove preporuča prethodna rezervacija smještaja.

Inače, drugi vikend kolovoza znatno je povećao promet na državnoj cesti D8, vozi se usporeno u kolonama, prometne gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a iz smjera Splita prema Makarskoj kolona vozila duga je oko 5 kilometara. Ujedno, na državnoj cesti 535 Baško Polje tunel Sveti Ilija do autoceste promet je od jutros također znatno pojačan i u oba pravca vozi se u isprekidanim kolonama.

Trajekt na liniji Makarska–Sumartin u prvoj kao ni u drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, pa je više od tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik–Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol, a s Hvara prema kopnu oko sat vremena.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor u dolasku i odlasku su popunjeni, a za udaljenije pravce uvedene su i dodatne linije.

(Hina)Pisane vijesti