Lošinj sutra obilježava dva milijuna ostvarenih noćenja

Slika /arhiva/150911_Lošinj.jpg

Turistička zajednica grada Malog Lošinja 12. rujna obilježava dva milijuna ostvarenih noćenja. Poslije ostvarenih 1.846.837 noćenja  za osam mjeseci 2015. godine, s povećanjem od 2 posto, dvomilijunto noćenje zabilježeno je 7 dana ranije u odnosu na lani.

Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, s tradicijom zdravstvenog turizma duljom od 120 godina, Lošinj je razvio imidž zdravlja i vitalnosti. Aktivni odmor, wellness i zdravlje te mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja, vodeći su aduti turističke ponude destinacije.

Zadovoljstvo gostiju koji posjećuju lošinjski arhipelag te vođenje brige o kvaliteti usluge i infrastrukture, ciljevi su rada grada i Turističke zajednice Malog Lošinja, a stalna je i suradnja sa stanovnicima Lošinja koji svoji radom, odgovornošću i kreativnošću doprinose podizanju kvalitete usluge, edukaciji i zajedničkoj viziji arhipelaga.

Izuzetnu odgovornost u svjetskom održivom razvoju turizma Lošinj je dokazao osvojivši prestižnu UNWTO (Svjetska turistička organizacija) nagradu Ulysses 2015. za izvrsnost i inovacije u turizmu, a uz 100 odredišta Europe i među prvima u Hrvatskoj, našao se u pilot fazi projekta ETIS- Europskog sustava pokazatelja za turizam za održiva odredišta.

Uz niz velikih infrastrukturnih investicija grada Malog Lošinja (20 mil. eura), Jadranke d.d. (41 mil. eura), Lošinjske plovidbe i drugih partnera u destinaciji, kontinuirano se podiže kvaliteta turističke infrastrukture.

U sljedećih nekoliko mjeseci stiže i svjetska atrakcija, u Lošinj se vraća brončana statua Apoksiomena koja datira u 2.-1. st. pr. Kr., a svoj dom pronaći će u Palači Kvarner. 

Lošinj i u budućnosti najavljuje nastavak brojnih te ostvarivanje novih suradnji u projektima od turističke važnosti i s ponosom što je Lošinj na današnji dan ugostio 11.000 gostiju te zabilježio dva milijuna noćenja, stanovnicima i gostima Lošinja, TZ Malog Lošinja pripremila je mali znak pažnje te prigodni dar za sve goste u dolasku na trajektima i u Turističkom uredu.Pisane vijesti