Ljetni red letenja na Zračnoj luci Zadar

Slika /arhiva/Zadar-2703-w-sergio-gobbo.jpg

S ljetnim računanjem vremena u zadarskoj Zračnoj luci uveden je i ljetni red letenja. Iz Uprave Zračne luke Zadar najavljuju dobru predsezonu, navodeći kako su u travnju prošle godine bila 124 leta, a za isti mjesec ove godine najavljeno je oko 200 letova.

I ove godine najviše letova imaju niskotarifni zrakoplovni prijevoznici "Ryanair" i "Germanwings". Već od danas Ryanairovi zrakoplovi povezivat će Zadar s Londonom - čak pet puta tjedno, umjesto dosadašnja tri, a s Bruxellesom četiri puta. Osim tih linija sa Zemunika će se letjeti i prema Dublinu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Oslu i Stockholmu.

Što se tiče domaćeg zrakoplovnog prijevoznika "Croatia airlinesa" uz svakodnevnu liniju sa Zagrebom, nakon višegodišnje stanke na međunarodnim linijama ove godine ponovno su uspostavljene linije prema Muenchenu i Zurichu.

Prošle godine kroz zadarsku Zračnu luku prošlo je 275.000 putnika, što je rekordan promet u povijesti Zračne luke Zadar.

U ovoj godini planira se daljnji rast prometa od 20 do 28 posto, čime bi se trebala premašiti i brojka od 300.000 putnika, doznaje se od direktorice Katice Pupić - Bakrač, koja ističe kako su za ovakav rast prometa najzaslužnije niskotarifne aviokompanije. (Hina)Pisane vijesti