Krenula oglašivačka kampanja HTZ-a za Hrvatsku 365

Slika /arhiva/RH_365_htz_logo1.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) sredinom rujna počela je oglašavati na osam stranih tržišta posezonsku turističku ponudu iz pilot projekta produljenja sezone PPS ili Hrvatska 365, za koji je ukupno ove godine izdvojila blizu 5 milijuna kuna.

Online ili web oglašavanje posezonske ponude 22 odabrane destinacije u cijeloj Hrvatskoj, u sklopu projekta Hrvatska 365, HTZ će provoditi do kraja rujna na francuskom, talijanskom, njemačkom, austrijskom, slovenskom, norveškom, švedskom i britanskom tržištu, dok će se u Njemačkoj i Sloveniji ta kampanja dodatno produljiti i do kraja listopada.

Na tim tržištima istodobno se već provodi i offline (klasično) oglašavanje te ponude i to u tiskanim medijima, a osim oglašavanja u sklopu tog projekta HTZ će u suradnji sa sustavom turističkih zajednica krajem rujna i početkom listopada organizirati po sedam studijskih putovanja stranih novinara i turističkih agenata (produkt menadžeri i vlasnici turističkih tvrtki) s različitih tržišta odnosno odabranih geo zona (Beč, Graz, Muenchen, Ljubljana, Milano, Venecija, Pariz, London, Oslo i Stockholm).

Oni će sami birati destinacije u Hrvatskoj koje žele posjetiti, a ocijenjeno je da bi upravo s tih tržišta, zbog blizine Hrvatskoj i/ili bolje avio-povezanosti, mediji i agenti mogli najviše pridonijeti promociji i stvaranju kvalitetnih priča o Hrvatskoj, pa i prodaji posezonskih turističkih programa, kasnije i predsezonskih s obzirom da se nakon ovojesenskog pilota od iduće godine kreće s punom primjenom projekta PPS odnosno i za pred i za posezonu.

Osim za strane, HTZ i za domaće novinare u ovom mjesecu organizira studijska putovanja u odabrane regije, u kojima se nalaze pojedine PPS destinacije, kroz središnju Hrvatsku (Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju) te Liku (Ličko-senjska i Karlovačka županija).

U listopadu kreće i predstavljanje PPS destinacija u inozemstvu medijima i drugima na posebnim prezentacijama koje će voditi direktori stranih predstavništava HTZ-a i predstavnici pet do šest destinacija iz tog projekta. Oni su sami, kako kažu iz Glavnog ureda HTZ-a, mogli odabrati na kojim tržištima žele odraditi te prezentacije.

Prva takva prezentacija bit će 2. listopada u Ljubljani, 7. listopada slijedi London, 8. listopada Muenchen, 9. listopada Oslo, 13. listopada Beč, 14. listopada Pariz, 20. listopada Graz, 22. listopada Milano i Stockholm te 23. listopada Padova.

Za oglašavanje i promociju projekta Hrvatska 365 u ovoj posezoni HTZ izdvaja najveći dio ili oko 3 milijuna kuna od ukupno predviđenih blizu 5 milijuna kuna, dok se ostalo koristi za izradu i postavljanje nove web podstranice na sedam jezika (www. hrvatska365.hr, odnosno croatia365.eu i još sedam drugih domena, ovisno o tržištu na koje cilja) kao i za radne sastanke predstavnika destinacija te drugo.

Projekt Hrvatska 365 bit će u punoj primjeni od iduće godine, za pred i posezonu, te nakon toga i u idućim godinama, odnosno, kako je kazao direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, stalno kao jedan od važnijih projekata za produljenje sezone, povećanje turističke potrošnje te uvođenje destinacijskog menadžmenta u hrvatskom turizmu. (Hina)Pisane vijesti