Krajem svibnja Red Bull Air Race ponovno u Hrvatskoj

Slika /arhiva/290415_redbull-air1.jpg

Red Bull Air Race World Championship vraća se u Rovinj s trećom utrkom najboljih pilota svijeta koja će se održati 30. i 31. svibnja 2015. godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Prošlogodišnji Red Bull Air Race, održan u Rovinju, ostao je upamćen kao jedna od najzahtjevnijih i najuzbudljivijih utrka sezone s više od 50 tisuća posjetitelja. Održavanje utrke Red Bull Air Race u Rovinju podržao je ministar turizma Darko Lorencin. „Ovakav događaj odličan je primjer razvoja destinacije i privlačenja turista izvan glavne sezone, budući da privlači gledatelje iz dalekih zemalja, koji dolaze na više dana i tijekom čitave godine, te obiđu nekoliko destinacija tijekom putovanja. Iznimno nam je drago što se drugu godinu zaredom ovakva utrka održava u Hrvatskoj, u Rovinju, jer je to pokazatelj koliko je pozitivan dojam imala na gledateljstvo i organizatore iz Red Bulla. Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da je da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža“, pojasnio je ministar Lorencin. „Sretni smo i počašćeni što se u svibnju vraćamo u prekrasni Rovinj. Prošle smo godine bili ovdje po prvi put - reakcije naših fanova bile su iznimne, a uvjeti za održavanje natjecanja savršeni. To nije samo zbog prekrasnog okruženja nego i zbog partnera koje smo ovdje pronašli u Ministarstvu turizma, Gradu Rovinju, Turističkoj zajednici i Maistri. Bez njih ne bi mogli organizirati ovakav event“, rekao je predsjednik Uprave Red Bull Air Race Erich Wolf.

Red Bull Air Race World Championship vraća se u Rovinj s trećom utrkom najboljih pilota svijeta koja će se održati 30. i 31. svibnja 2015. godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Prošlogodišnji Red Bull Air Race, održan u Rovinju, ostao je upamćen kao jedna od najzahtjevnijih i najuzbudljivijih utrka sezone s više od 50 tisuća posjetitelja. 

Održavanje utrke Red Bull Air Race u Rovinju podržao je ministar turizma Darko Lorencin. „Ovakav događaj odličan je primjer razvoja destinacije i privlačenja turista izvan glavne sezone, budući da privlači gledatelje iz dalekih zemalja, koji dolaze na više dana i tijekom čitave godine, te obiđu nekoliko destinacija tijekom putovanja. Iznimno nam je drago što se drugu godinu zaredom ovakva utrka održava u Hrvatskoj, u Rovinju, jer je to pokazatelj koliko je pozitivan dojam imala na gledateljstvo i organizatore iz Red Bulla. Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da je da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža“, pojasnio je ministar Lorencin.

„Sretni smo i počašćeni što se u svibnju vraćamo u prekrasni Rovinj. Prošle smo godine bili ovdje po prvi put - reakcije naših fanova bile su iznimne, a uvjeti za održavanje natjecanja savršeni. To nije samo zbog prekrasnog okruženja nego i zbog partnera koje smo ovdje pronašli u Ministarstvu turizma, Gradu Rovinju, Turističkoj zajednici i Maistri. Bez njih ne bi mogli organizirati ovakav event“, rekao je predsjednik Uprave Red Bull Air Race Erich Wolf

„O važnosti manifestacije najbolje govori činjenica da je proglašena događanjem godine u Hrvatskoj. U Istri, regiji u kojoj se ostvaruje 30 posto svih noćenja,  trebamo ovakve manifestacije i zato pozdravljam odluku i napore svih onih koji su doprinijeli tome da se Red Bull Air Race održava u Istri. Ovo je najbolji put da se Istra najbolje promovira u svijetu. Svima želimo dobar provod i da nam se ponovno vrate“, kazao je istarski župan Valter Flego.

„Ponosni smo što je Rovinju ponovno ukazano povjerenje i što će se Red Bull Air Race i ove godine održati u našemu gradu. To potvrđuje da Rovinj ima znanja, kompetencije i  kapacitet za organizaciju vrlo zahtjevnih manifestacija poput ove“, rekao je gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza. Slike iz Rovinja otišle su u više od 280 svjetskih medija, a prijenos uživo mogao se gledati u brojnim zemljama, među kojima su i Austrija, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija, Poljska i Francuska. 

Prošlogodišnja je utrka postala jedan od najvažnijih događaja koji promiču hrvatski turizam i Rovinj kao vrhunsku destinaciju, izjavio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović. „Zadovoljstvo nam je što ove godine stiže još veći broj novinara te smo sigurni da ćemo njima kao i gostima, kojih će prema najavama biti više nego lani, omogućiti nezaboravni doživljaj ovog uzbudljivog motosporta. Investicijama u turizam vrijednima gotovo tri milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su infrastrukturne i operativne preduvjete za održavanje ovako važnih i zahtjevnih događaja visokih standarda. Uz Red Bull Air Race, zajedno s Gradom radimo na razvoju još niza zanimljivih događaja koji će pridonijeti popularizaciji Rovinja kao turističke destinacije i Maistre kao vodeće turističke tvrtke“, dodao je Popović.

U rovinjskoj utrci za Red Bull Air Race World Championship sudjelovat će 14 najboljih trkaćih pilota koji će sigurno ponovno oduševiti tisuće gledatelja i ljubitelja zračnih vratolomija iz Europe i cijelog svijeta, a jedan od njih, Hannes Arch, najavljuje da će dati sve od sebe kako bi obranio naslov u sportu u kojem su presudne vještine brzog i niskog leta. 

„Navrlo mi je mnogo lijepih uspomena dok sam putovao prema Hrvatskoj. Izazov s jedne strane je osjećaj kao da ste u areni i osjećate sve gledatelje kako vas bodre. Druga strana je vjetar koji se neprestano mijenja, a ako bude miran - utrka će biti ugodna. Ove godine možete očekivati više austrijskih fanova koji ionako vole posjetiti Istru“, rekao je Hannes Arch. 

„Rovinj je vrlo popularna destinacija za odlazak na odmor i ja osobno volim često dolaziti ovdje. Očekujem da će biti mnogo fanova koji će me bodriti tijekom utrke. Jak i nepredvidljiv vjetar bio je razlog velikih udaraca u pilone svih pilota, mora se uzeti u obzir da je ovaj motosport drukčiji od automobilskih utrka, jer mi letimo u veoma nestabilnim uvjetima i nepredvidljivim situacijama što čini naš sport uzbudljivim”, dodao je drugi pilot Martin Sonka.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015. broji ukupno osam utrka. Započelo je u Abu Dhabiju u veljači, a druga utrka održava se sredinom svibnja prvi put u Chibi u Japanu. Nakon Rovinja preostale utrke održat će se u Budimpešti, Ascotu, Spielbergu, Fort Worthu i Las Vegasu. Trkalište u Rovinju bit će postavljeno uz sjevernu obalu u blizini starog grada, čime će i pilotima i navijačima pružiti najspektakularniju pozadinu, a ulaznice su već u prodaji, dostupne i online putem web stranice utrke. 

RED BULL AIR RACE WORLD CHAMPIONSHIP - Pokrenut je 2003. godine, a službeno Svjetsko prvenstvo zračnih utrka od 2005. godine, Red Bull Air Race danas prate milijuni obožavatelja diljem svijeta. Najbrži svjetski moto sport spektakl koji okuplja 14 najboljih trkaćih pilota u čistom motosport natjecanju koje kombinira brzinu, preciznost i vještinu. Koristeći najbrže i najokretnije lagane trkaće avione, piloti izvode akrobacije u niskom letu između 25 metara visokih prepreka ispunjenih zrakom. Od 2014. novost je Challenger Cup, natjecanje koje omogućuje talentiranim pilotima ulazak u najbolju kategoriju Red Bull Air Race World Championship.Pisane vijesti