Kineski novinari na putovanju Hrvatskom

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i kineskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskoj se od 17. do 23. listopada održava studijsko putovanje kineskih novinara.

S ciljem intenziviranja dolazaka kineskih turista i približavanja ponude destinacija, predstavnici kineskih medija posjetit će brojne prirodne i kulturne znamenitosti Hrvatske.

Tijekom jednotjednog boravka novinari će posjetiti Zagreb, Kumrovec, Nacionalni park Brijune, Istru, Nacionalni park Plitvice, Split i Dubrovnik. Osim bogate kulturne i prirodne ponude, sudionici će imati prilike doživjeti čari gastronomskih i enoloških specijaliteta Hrvatske.

Novinari će svoje putovanje započeti danas 17. listopada, obilaskom Zagreba i razgledavanjem najpoznatijih zagrebačkih znamenitosti. Idućega dana zaputit će se u Kumrovec kako bi posjetili etno selo i upoznali ljepote Hrvatskog zagorja. U nedjelju je planiran polazak za Pulu, odakle će se novinari zaputiti u cjelodnevni posjet Nacionalnom parku Brijuni. Nakon posjeta Istri i Brijunima, putovanje se nastavlja prema jugu Hrvatske. Usputna stanica prije Splita i Dubrovnika bit će Nacionalni park Plitvička jezera gdje će novinari, osim uživanja u prirodnim ljepotama, imati priliku kušati autohtone gastronomske specijalitete ličkoga kraja.

Dolazak kineskih novinara u razdoblju posezone odlična je prilika za predstavljanje novog projekta Hrvatska365 kineskom tržištu koje je od iznimne važnosti za Hrvatsku. Isto tako, putovanje će omogućiti vrlo kvalitetno i detaljno  upoznavanje destinacija uključenih u putovanje.

Valja naglasiti da su kineski gosti u 2013. godini ostvarili 30 posto više dolazaka i 26 posto više noćenja u odnosu na godinu prije. Jednako tako, u prvih devet mjeseci 2014. godine bilježi se 36 posto više dolazaka, odnosno 35 posto više noćenja kineskih turista u odnosu na isto razdoblje lani.Pisane vijesti