Kempinski Hotel Adriatic s optimizmom za 2010.

Slika /arhiva/090828-kemp3w.jpg
Početak poslovanja hotelskog lanca Kempinski u Hrvatskoj i ovog ljeta otvorenog Kempinski Hotela Adriatic u istarskoj Savudriji iznad svakog je očekivanja, a optimistični su i za 2010. u kojoj predviđaju prosječnu godišnju popunjenost od 50 posto, kaže generalni direktor tog hotela Gerd P. Ruge.
 
Optimistična očekivanja do kraja ove i za iduću godinu u Kempinski Hotel Adriaticu temelje na dobrim najavama te rezultatima i popunjenosti u prvim mjesecima rada ove godine.
 
Za goste su otvoreni 1. kolovoza kao prvi hrvatski Golf&Spa Resort s pet zvjezdica i prvi hotel u Hrvatskoj kojim upravlja lanac Kempinski čiji je cilj cjelogodišnje poslovanje. Uz hotel sa 186 soba tu su tri restorana, Carolea Spa centar (na 3.000 metara četvornih), golf teren (prvo profesionalno igralište u Hrvatskoj s 18 rupa na površini od 6.290 metara četvornih) te drugi sadržaji.
 
U kolovozu su zabilježili stopostotnu popunjenost, čemu je, kako ističu, pridonio umaški teniski ATP turnir te svečanost otvorenja krajem kolovoza.
 
Za rujansku popunjenost od 80 posto kažu da je iznad očekivanja, s najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Austrije, Italije te djelomično Hrvatske, Slovenije i Švicarske, dok im je najveće iznenađenje u rujnu bio velik broj gostiju visoke platežne moći iz Rusije.
 
Listopadska popunjenost od 45 posto bila je u duhu 'last minute' rezervacija i vikend paketa (većinom Austrijanci i Nijemci), što očekuju i za studeni te prosinac, ali s manjom popunjenošću, od 20 do 35 posto, dok za Novu godinu očekuju povećani broj rezervacija.
 
Dobrom vijesti za početak 2010. označavaju potvrđen dolazak nekoliko grupa, već sad imaju upite i rezervacije za Uskrs i Valentinovo, a veliko je zanimanje za golf u prva tri mjeseca iduće godine.
 
U siječnju 2010. planiraju otvaranje zasebnog kongresnog centra na samoj morskoj obali 50-ak metara udaljenog od hotela koji će uz kongresne kapacitete imati i restoran u istarskom stilu. (Hina)
 

Pisane vijesti