Karlovac dobio švicarsku turističku nagradu

Slika /arhiva/120801-ka-n.jpg

Znanstveni odbor za dodjelu Švicarske turističke nagrade (The Scientific Committee of the Swiss Tourism Awards) odlučio je Karlovcu u kategoriji "prirodni raj" dodijeliti nagradu "zeleni hrvatski grad", priopćeno je danas iz karlovačke gradske uprave.

Proglašenje nagrađenih i dodjela nagrada bit će u Luganu, u Švicarskoj, na Sajmu putovanja i turizma između 16. i 18. studenoga ove godine.

Iz pisanog obrazloženja Znanstvenog odbora za dodjelu Švicarske turističke nagrade u gradskom se priopćenju izdvaja citat kako je razlog dodjele nagrade "strateški položaj Karlovca u središtu Hrvatske, gdje se susreću planine i ravnice, rijeke i prekrasni šareni parkovi i gdje se može opustiti i utonuti u prirodu".

Cilj manifestacije s nagrađivanjem destinacija je "promicanje visoke kakvoće turizma, zaštita i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te pružanje mogućnosti prezentiranja osobitih destinacija švicarskoj javnosti".

U priopćenju Grada piše da je tim povodom gradonačelnik Damir Jelić rekao kako Karlovac već nekoliko godina ima uzlaznu putanju u turističkoj industriji te da je ova nagrada jedna od desetak nacionalnih i međunarodnih turističkih nagrada, koje je unatrag tri godine dobio Karlovac te da ne sumnja kako će Karlovčanke i Karlovčani znati odgovoriti na nove izazove, jer današnji turisti traže sve viši stupanj kvalitete, doživljaj, kreativnost, kontakt sa mjesnim stanovništvom i posebnost.

Iz Znanstvenog odbora priopćeno je također da je Karlovac peti grad u Hrvatskoj, koji je (od 2006. godine) dobio ovu turističku nagradu. (Hina)Pisane vijesti