Još jedna rekordna turistička sezona u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Dubrovačko-neretvanska županija u sedam mjeseci i prvih 20 dana kolovoza bilježi poraste turističkih dolazaka i noćenja i sve ukazuje da će imati još jednu rekordnu turističku sezonu, istaknuto je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Po podacima turističke zajednice, u prvih sedam mjeseci ostvareno je 8 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također, u prvih 20 dana kolovoza zabilježeno je 7 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani.

Sve to ukazuje da će destinacija Dubrovnik-Riviera imati još jednu rekordnu turističku sezonu, a predsjednik županijske turističke zajednice, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić zahvalio je svim turističkim djelatnicima koju su doprinijeli dobrim rezultatima.

Na sjednici se raspravljalo i o mogućim trasama Jadransko-jonske autoceste prema Dubrovniku. Vijeće turističke zajednice još je jednom potvrdilo da je destinacija Dubrovnik-Riviera dosta prometno izolirana te da jedino Zračna luka Dubrovnik u svom segmentu ispravno rješava taj problem. Zaključeno je da su cestovna izoliranost i prekinutost teritorija problemi koji se žurno moraju riješiti te su članovi vijeća jednoglasno ustvrdili da autocesta prema Dubrovniku mora ići teritorijem Hrvatske, kao što je to ucrtano u prostorne planove, jer jedino tako čini destinaciju dostupnom turistima koji dolaze cestom. Sve drugo, zaključeno je, bilo bi na štetu turističkog gospodarstva. (Hina)Pisane vijesti