Jazz Ex Tempore do 27. studenoga

Slika /arhiva/jazz-ex-tempore.jpg

Poslije 11 godina postojanja, uz sudjelovanje više od 40 inozemnih glazbenika iz 25 zemalja svijeta, Jazz Ex Tempore novo desetljeće započinje slavljenjem hrvatske glazbe.

S obzirom na neizmjerno bogatstvo hrvatske glazbene baštine, raznolikost glazbenih stilova od Međimurja do Istre i od Slavonije do Dalmacije, na ovogodišnji projekt pozvani su istaknuti predstavnici svoje „rodne grude“: Tamara Obrovac iz Istre, tamburaš Filip Novosel iz Slavonije, Marko Ramljak s dalmatinskom violinom, Maasej Kovačević iz Međimurja i primorsko-kvarnerski glazbenici Damjan Grbac i Tonči Grabušić. Svu tu silu hrvatske raznorodne glazbe i instrumenata pokušat će uskladiti umjetnički ravnatelj Jazz Ex Tempore projekta - Elvis Stanić.

11. Jazz Ex Tempore započinje u utorak, 24. studenoga, kada će Tamara Obrovac i Elvis Stanić održati javnu radionicu / jazz talk o istarskoj glazbi, ljestvici i jazzu. U srijedu, 25. studenoga, Marko Ramljak će pričati o tome što je Dalmacija bez klape i je li to uopće moguće, a u četvrtak, Filip Novosel će, kao jedini diplomirani jazz tamburaš na svijetu, podijeliti s publikom svoje izuzetno zanimljivo iskustvo studiranja tambure na New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku, te demonstrirati neobičnan spoj tambure i jazza.

Sve radionice / jazz talkovi održavaju se u Vili Antonio s početkom u 20.00 sati, besplatne su i otvorene za javnost. Završni koncert će se održati u petak, 27. studenoga, u Vili Angiolini s početkom u 20.00 sati.Najave