Izložba ”Pumpkintown” i najava 10. Bučijade u Ivanić-Gradu

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Pozivamo vas na otvorenje izložbe ”Pumpkintown”, akademske slikarice Ivane Ožetski i press konferenciju povodom 10. Bučijade u Ivanić-Gradu (utorak, 14. listopada 2014. u 12 sati, u prostoru TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb).

Akademska slikarica Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove - puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice. Nastao je tako Pumpkintown - mali paralelni grad u kojemu, u skladu i jadu, žive njegovi brojni stanovnici. Kako bi priča bila životnija, svaki lik, stanovnik grada, popraćen je tekstom, malim aforizmom koji govori o njegovom specifičnom karakteru. Kao i u ljudskom svijetu, koji mu je uzor, likovi u Pumpkintownu znaju biti ljupki, mili, ali i zajedljivi i provokativni.

U sklopu otvorenja izložbe održat će se i press konferencija povodom jubilarne 10. Bučijade, turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije koja će se 18. i 19. listopada održati u Ivanić-Gradu. Bit će predstavljen program Bučijade i Dana bučinog ulja, te proizvođači bučinog ulja i eko proizvoda EPG Sever i OPG Bunjevac, gastro ponuda jela od buče ugostiteljskih objekata Ivanić-Grada i bučnice pekarnice “Peksi”.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

 Najave